Er det Best å vokse dverg Apple trær med en Trellis System?

December 10

Er det Best å vokse dverg Apple trær med en Trellis System?

Med sin søte knase gjør epler veldig bra snacks. Selv om du ikke har en stor hage, kan du fortsatt vokse din egen epletreet. Dverg varianter vokse i potter eller i bakken og bare rekkevidde en høyde av ca 8 fot. På grunn av sine grunne røtter, må dverg epletrær bli støttet på noen måte å tåle vær.

Innsatser

Et spill laget av en dowel eller del av PVC-rør gjør en god støtte for din epletreet i sitt første år. Innsatsen må være minst 1 tomme i diameter og lenge nok til å nå minst en fot i bakken eller potten og flere inches høyere enn sapling. Bruk mykt materiale til å knytte trestamme løst til innsats. Dette gir tre støtte mens det fremdeles en liten, men gjør ikke et godt fast struktur.

Gitter

Espalier systemet brukes for epletrær er ikke fan eller stige-formet struktur solgt på hagesenter. I stedet, det består av flere stram ledninger strukket mellom toppene av to 5-fots høye innlegg linjeavstand ca 2 fot fra hverandre. Treet er plantet i midten av innleggene. Når greinene nå ledningene, tie grenene til ledningene. Beskjære av alle sporene som vokser vertikalt for å oppmuntre lateral langs vannrette ledningen.

Espalier

En espalier ligner espalier systemet for dverg epletrær, men treet er formet i mønstre. Rader med ledninger er skrudd inn i en vegg for treet vokser langs. Første ledningen er ca 2 fot opp fra bakken, og ekstra ledninger fordeles hver 18 inches. Når en gren vokser nivå med en ledning, knytte grenen til ledninger. Trim grener vekk noen sidegreiner eller skudd å oppmuntre de resterende for å vokse langs ledningene. Espaliers varierer fra enkle rader til komplekse geometriske former.

Vegger

Hvis du ikke angir en permanent støttestruktur for din dverg epletreet, kan du fortsatt beskytte det fra mishandlingen stormer. Lær hva ditt område vinden er i stormfulle sesongen og finne en vegg eller gjerdet å blokkere denne vinden. Sted din tree mot veggen for å holde det ut av veien for vinden. Denne metoden fungerer best for dverg epler holdt i potter på hjul i tilfelle du må flytte treet.