Er det bedre å vokse fred Lilies i jord eller vann?

November 25

Er det bedre å vokse fred Lilies i jord eller vann?

Fred lilies (Spathiphyllum) gjør ideelle innendørs planter for dårlig lys situasjoner, sender opp sin varige hvite blomsten stilkene selv med lite lys. Disse plantene vokser bra i vannet eller i jord, noe som betyr at du kan velge metoden som passer for deg uten å bekymre som er bedre eller verre for anlegget.

Vokser i jord

Fordi de fleste barnehager selge fred lilies som potteplanter, holde dem vokser i jord er lett. Du kan bruke alle typer jord blanding for disse anleggene, så lenge det er drenering så lily røttene ikke sitte i vann. Disse plantene vokser best når befruktet hver to til tre måneder, ved hjelp av flytende houseplant gjødsel.

Betraktninger

Fred lilies trenger akkurat den rette mengden vann. holde jorda kontinuerlig fuktig, men ikke våt. Du kan enten vann anlegget ovenfra eller plassere peace lily potten i en stor skål, vanning i tallerkenen så planterøttene trekke opp vann. Hvis du har problemer med å opprettholde riktig vannbalanse, vokse anlegget i vannet i det som kalles hydroponic voksende.

Vokser i vann

Når du slår en plante over til hydroponic kultur, du sjokk systemet. Anlegget må gå gjennom en justering periode å utvikle nye røtter som utfører i dette endrede miljøet. Dette kan ta opptil en måned. Alle medlemmer av liljefamilien fred er kandidater for hydroponic voksende, betyr at de vil blomstre i vann etter denne justering periode. Endre et hydroponic system kan løse dine vanning woes og er lavt vedlikehold når du kommer i gang.

Endre

For å bytte til et hydroponic system, suge anlegget i vann for å løsne jord fra røttene. Trekke anlegget fra beholderen og swish røttene rundt i en bøtte med vann for å fjerne jord, og deretter kjøre planterøttene under vann for å fjerne all jord. Trim tilbake døde røtter og sette din fred lily i en beholder full av kaldt vann. Endre vannet ukentlig og holde anlegget i en høy luftfuktighet plassering før den tilpasser seg.