Er det bedre å brenne #1 eller #2 fyringsolje i en ovn?

October 24

Er det bedre å brenne #1 eller #2 fyringsolje i en ovn?

De vanligste typene fyringsolje nummereres 1 til 6. Raffineriet gjelder et annet nivå av behandling for hver type. Hjem ovner bruk #1 eller #2 fyringsolje, og noen ganger en blanding av begge. Plasseringen av ovnen og alvorlighetsgraden av vinterværet i ditt område av landet, bestemmer hvilke fyringsolje vil brenne best i ovnen din.

#1 fyringsolje

Du kan gjenkjenne denne fyringsolje etter mer vanlig navn, kull olje eller parafin. Det brenner nesten så effektivt som #2 fyringsolje, produsere 135,000 BTU, eller britiske varmeenheter, varme per gallon av olje. Selv om navnet kullolje innebærer at det er skitne, som gjaldt bare to tiår siden - produsere fremskritt i raffineriet utstyr og teknologi en rent-brennende drivstoff i dag. Denne typen drivstoff er ikke berørt av ytterst kulden temperatur, under 0 grader Fahrenheit, så det er en fint valget for hjem i fjellområdene eller de nordligste regionene av landet. Dessuten, brenne hjem med utenfor olje lagertanker vanligvis parafin, som disse tankene blir utsatt for kalde og snø i lengre perioder.

#2 fyringsolje

#2 fyringsolje vanlig navn er hjemme fyringsolje. Det brenner rent og produserer varme frekvensen av 138,500 BTUs per gallon. Det er vanskelig for #2 drivstoff å ta fyr. Raffineringsprosessen etterlater nesten ingen damp. Denne typen drivstoff har en tendens til å klumpe seg opp og tette varmesystemet når temperaturen faller under 30 grader Fahrenheit. Dette er bedre fyringsolje brenne når beholderen er inne i huset, som det er tryggere enn kull olje. Et unntak er når din hjem er i et veldig kaldt område og kjelleren er Uoppvarmet.

Fyringsolje blanding

Raffinerier produserer et produkt som kalles vinter blanding. Det består av minst 80 prosent #2 fyringsolje, med fyringsolje resten #1. Dette er et godt valg for boliger med Uoppvarmet kjeller hvor temperaturen dips neden fryser, men aldri får så kaldt som 0 grader. Denne blandingen kombinerer høyere varme produksjon av hjemme fyringsolje med nonclumping egenskapene for parafin.

Øke brenne effektivitet

Mens BTUs bemerket representerer varme-produserende kapasiteten av begge typer fyringsolje, avhenger faktiske nivået av brenne effektiviteten av riktig vedlikehold av ovn og oppvarming kanaler. En viktig tips er å alltid fylle oljetanken måleren er fremdeles over 1/4 full. Olje har en liten mengde sediment som bosetter seg i bunnen av tanken. Mengden sediment denne bygger opp gjennom årene. Når beholderen er nesten tom, trekker suge sedimenter fra tanken og inn i ovnen din. Dette sediment tresko brenner dyser og luftfiltre, noe som resulterer i et kaldt hus midt på vinteren.