Er Clivia planter giftige for katter?

March 22

Er Clivia planter giftige for katter?

Clivia anlegget er en art av lily som har små blomster i en rekke farger, inkludert gylne, rapporterer oransje eller "scarlet med gule hals," North Carolina State University. Disse liljer kan gjøre en katt syk hvis den mat en.

Toksisitet

American Society for Prevention of Cruelty til dyr, North Carolina State University og Whitney veterinær sykehuset inkluderer clivia på sine lister av giftige planter. Kattene og hundene påvirkes begge ved å spise en clivia plante, ifølge ASPCA.

Betydning

Kattene er flinke til å tygge på planter for mange fordøyelsesenzymer problemer, inkludert forstoppelse, hairballs og kvalme. De kan også bare liker planter. Denne craving ofte anledninger kattene å slå houseplants eller planter i hagen å mate deres behov for grønne. Hvis en katt kan nå clivia anlegget, kan det bare spise den.

Effekter

Hvis en katt spiser en clivia plante, kan det oppstå vanlige bivirkninger som diaré, siklende og oppkast. Hvis katten ingests pærene, den farligste delen eller nesten alle av anlegget, kan det lider hjertearytmi, kramper, skjelvinger og et fall i blodtrykket. I alvorlige tilfeller, kan katten bli lammet.