Er bambus bartre eller løvtre?

July 10

Er bambus bartre eller løvtre?

Bambus er ikke bartre eller løvtre fordi det ikke er et tre. Selv om større arter vokser på høyden av mange trær, er bambus medlem av gresset familien, som kan finnes i mange lauvskog. Arter varierer fra dverg størrelse, bare vokser flere inches høy, store trelignende strukturer som kan nå 100 fot og mer.

Løvfellende egenskaper

Fordi bambus er ofte funnet voksende i lauvskog, tar på egenskapene til at biome, som betyr at de aktive vekstfasen samsvarer med årstidene. Bambus vokser bare en begrenset tidsperiode i løpet av året, lengde bestemmes av den individuelle arten. Noen arter er kjent for å vokse nesten 4 fot på en enkelt dag.

Struktur

Bambus består av en stilk kalt en culm, med et nettverk av underjordiske stammer eller rotstokker. Noder forsterke culms, gjør bambus en av de sterkeste naturlige materialene på jorden. Anlegget blomster sjelden, således det er identifisert av andre strukturer.

Reproduksjon

Som den raskest voksende anlegget i verden er bambus en colonizer, betyr det bruker energi fra eksisterende planter for å opprette nye. Bambus gjengir primært gjennom underjordiske rotstokker. Runner-type arter avbilde rask, mens clumping typer vokser saktere. Bambus kan også reprodusere gjennom blomstring, men dette er mindre vanlig. Blomstrende forekommer sjelden, med 20 til 120 år passerer mellom bloomings.