Er aubergine en flerårig i sone 5?

May 23

Er aubergine en flerårig i sone 5?

Aubergine er en flerårig i varme klima, kan ikke det overleve den kalde temperaturer og frost som sone 5 erfaringer over vinteren. Aubergine krever en lang, varm vekstsesongen og er dyrket som en årlig vegetabilske i kjøligere klima. Med den rette miljø og omsorg, vil aubergine vokse like bra i sone 5 somre som det skal hele året i tropiske klimaer.

Planting

Anlegget transplants snarest bakken har varmet opp og all risiko for frost har passert, eller starte fra frø åtte uker før planting utenfor. Plante i hagen 18-24 inches hverandre i rader 3 fot fra hverandre. Gi støtte som begynner å vokse, og gjødsle når plantene nå halvparten av sin eldre størrelse og igjen etter den første innhøstingen. Aubergine liker en konsekvent fuktige området, og et lag mulch vil hjelpe beholde vann og holde ugresset under kontroll.

Vekstforhold

Aubergine vil tilpasse seg de fleste grunnforhold men foretrekker et fruktbar, godt drenert sted med en pH på 5.5 til 6.5. Denne frost-anbud vegetabilske trenger full sol og et minimum av fem måneder med varme for frukt å utvikle. Dagtid temperaturer på 70 til 85 grader Fahrenheit er ideelle for aubergine vekst, og når temperaturen stiger over 95 grader Fahrenheit, eller drop under 60 grader Fahrenheit, anlegget lider og frukt produksjon boder. Hvis uventet kaldt vær treff, dekk planter for å beskytte dem mot skader til været varmes sikkerhetskopiere.

Skadedyr og sykdom

Auberginer er mottakelige for verticillium vil. Infisert, plante bladene vil vil fra lavere greinene oppover og anlegget vil ikke overleve. Verticillium sopp bor i jorden for år, så vekstskifte er det beste forsvaret mot denne sykdommen. Holde området godt luket og holde plantene så frisk som mulig med riktig mengde vann og gjødsel. Fjern noen syke planter umiddelbart å ikke spre soppen. Pest problemer inkluderer loppe biller, bladlus, whiteflies og blonder bugs, alle kontrollerbar med bruk av insektmidler.

Høsting

Starte høsting aubergine når frukt når en tredjedel av veksten, på 6 til 8 inches i lengde. Huden bør være blank når plukket, og hvis kjedelig eller brun er ikke lenger egnet til bruk. Når over modne, aubergine er bitter og svampete. Skjær stilkene med hage pruners å unngå å skade anlegget og bruke hansker for å unngå vanskelige stilkene. Bruke aubergine snart etter høsting, holde ved romtemperatur før brukes og ikke oppbevares i kjøleskap - moden aubergine liker ikke kaldt.