Er Aster blomster en busk?

March 24

Er Aster blomster en busk?

Med unntak av den årlige Kina aster er asters flerårige planter som blomstrer i nyanser av hvitt, blått, rødt, rosa eller lilla med gule sentre. De fleste varianter blomster fra sensommeren gjennom tidlig i høst. De kan variere i størrelse fra 2 inches til 7 fot høy. Asters er ikke en bush plante, noen varianter vokse i store klumper og en bærer navnet buskete aster (Aster dumosus).

Mytologi

Aster blomster var en gang plassert på altere som de betraktet som hellig til gudene, og i middelalderens Europa, bladene ble brent å frastøte slanger. Aster er det latinske ordet for stjerne, og det opprinnelige anlegg navnet på engelsk var starwort. De ble omdøpt Mikkelsmesse Daisy til ære for St. Michaelmas Day, noe som sammenfaller med den aster blomst tid i September.

Varianter

Familien Asteraceae er en stor og variert gruppe som inkluderer solsikker og løvetann, samt asters. Dagens hybrider stammer hovedsakelig fra to opprinnelige linjer: New England aster (Aster novaeangliae) og New York aster (A. novibelgii). En slik hybrid er den Alpine aster, en hage plante med fiolett blomster som blomstrer i mai i juni. Den bushy aster vokser 3 fot høye og viser mange 1/2-til 3/4-tommers lavendel blomster fra August til oktober. Buskete aster er en flerårig wildflower som bor i felt, enger og kratt og overfører av frø og rhizome.

Bruker

Asters er utmerket i butterfly hager. New England-aster tiltrekker for eksempel red admiral, malt lady, monark, perle halvmåne, hvit og svovel sommerfugler. Himmelblå aster og glatt aster også tiltrekke en rekke sommerfugler. Mer kompakt varianter kan dyrkes i containere, og mange av de høye kultivarene er god som snittblomster.

Voksende Asters

Asters overføres borekaks, frø eller divisjon. Gartnere kjøpe vanligvis hybride planter i hagen sentre. Planter som fruktbare, fuktig, godt drenert jord og full sol. De fleste varianter vokse i store klumper, som skal deles hver årene. De høyere asters bør være omsettes, men knipe blomster tidlig i sesongen kan gjøre dem kraftigere og mer kompakt. Knipe vil imidlertid forsinke bloom-tid. Hvis hybrid asters selv sår, fjerne seedlings som de ikke vil reprodusere sann farge.

Insekt skadedyr og sykdommer

Asters kan bli plaget av flere insekt skadedyr, inkludert bladlus, bomullsaktig pute skala, larvene, leafhoppers, leafminers, skala, spider mites, Trips, blonder bugs, weevils og whiteflies. Hvis plukke dem eller sprøyte med en hageslange ikke gjøre jobben, behandle planter med en organisk eller kjemiske plantevernmidler. Asters er også utsatt for aster gule, fasciation, fusarium wilt, grå mold, leaf flekker, pulveraktig mugg, rot og stamme råte, ruster og virus. Regelmessig hjelper dele planter og forkaster midten av klump holde plantene friske og i stand til å motstå de fleste sykdommer.