Er asfalt eller betong bedre for en uteplass?

January 22

En terrasse er en stor del av outdoor living space og slik materialet du bruk å konstruere det må se bra, fungerer og tåle trafikken det vil tåle i løpet av sin levetid. Selv om betong og Asfaltutleggere vanligvis får mest oppmerksomhet som patioen materialer, er asfalt en annen spiller. Bestemme om det er best å gå med asfalt eller betong ikke alltid et enkelt valg.

Vær holdbarhet

Generelt, betong mer slitesterke enn asfalt vurderer daglig slitasje fordi asfalt er en mykere materiale enn betong. Klima, men spiller en stor rolle som vil bli bedre for patio. Betong sprekker og heaves i kalde og fryser vær; asfalts tar har en tendens til å bløtgjøre i ekstrem varme og kan selv bli tacky.

Kostnader og vedlikehold

Asfalt er vanligvis billigere å installere enn betong, men begge materialene varierer i pris med dagens pris på kjernen materialer; asfalt produksjon er avhengig av råolje. Problemer kan skje med både asfalt og betong, gjør reparerer en viktig faktor. Generelt, er asfalt lettere å reparere enn betong, selv om sprekker i begge ikke utgjøre mye av et problem. Hvis du kommer over et alvorlig problem i betong uteplass, men har deler av terrassen å bli fjernet og etterfylt. En asfalt patio skal tettes i sitt første år og hvert tre til fem år etterpå. På den annen side, anbefales tetting betong også fordi det kan bevare mål og gjøre flekker mindre av et problem.

Design faktorer

Glem mørk grå og svart for asfalt og vanlig grå for betong; begge materialene er tilgjengelige i en rekke farger og design. Ifølge utleggermaskin søk nettsted omfatter asfalt fargealternativer hvit, sand, røykfylt grå, sjokolade brun, skifer grønn, rød rose og brun murstein. Fargealternativer for betong er enda mer variert og inkluderer ulike blues, røde, gule, grønne og grå. Både betong og asfalt kan være stemplet, slik at du enda flere alternativer så langt som er opptatt av design.

Bunnlinjen

Asfalt verken betong er nødvendigvis bedre eller verre for en uteplass. Materialet som brukes, avhenger av dine personlige preferanser. Det kan også avhenge hvor du bor. Hvis du bor i et kaldt klima, deretter vurdere asfalt eller være forberedt for betong trenger alvorlige reparasjoner på grunn av frysing vann og andre problemer. Hvis du bor i et varmt klima, så velge betong med mindre du er glad i skoene stikker til tacky asfalt.