Er asalea hjort motstandsdyktig?

May 21

Er asalea hjort motstandsdyktig?

Gartnere i de fleste områder i USA må forholde hjort fôring på plantene. Disse skadedyr kan forårsake alvorlig skade trær, busker og blomster, forlater landskapet ser ustelt. Dette er en svært vanskelig, om ikke umulig, situasjonen å utbedre, som hjort ut helt er en vanskelig prospekt. Growers har slått til plante hjort-resistente planter, som er mindre sannsynlig å bli skadet. Dessverre er asalea, en vanlig hage busk, ikke blant disse artene.

Asalea

Ifølge Rutgers University er azalea busken blant de mest spist av hjort. Det er over 10 000 arter i rhododendron familien, med noen som er løvfellende eller eviggrønne dyrkere. Selv om begge er utsatt for hjort skade, er de av løvfellende variasjonen mindre ofte påvirket. Disse typene omfatter fireball asalea, dobbel glede og golden lys. Begge varianter kan lide skade til nye knopper, løv og greiner. For en hjort motstandsdyktig hage, bør bøndene unngå asalea og velge fra en rekke lignende blomstrende busker som ikke er attraktive for hjort.

Busker

I stedet for Anselmus, kan bøndene oppsøke en av dusin busker som er sjelden herjet av hjort. Én mulig erstatning er sommerfuglen bush (Buddleia davidii), en raskt voksende plante med fet lilla blomster og dype grønne planter. Hardfør veksten gjør det invasiv i enkelte områder, og den gjør best i fem til ni. Den brukes ofte til å gi en pop av farge i hagen, og er svært attraktivt for sommerfugler. I vanlige boxwood (Buxus sempervirens), arrowwood viburnum (viburnum dentatum) og bayberry (myrica pensylvanica), hvorav hver har egne vekstforhold og bruker.

Trær

En liten, hjort-resistente tre kan være en ideell erstatning for en azalea. Det er ca 11 som er rangert som sjelden skadet mer enn doble dette tallet vil bli sjelden skadet. For en fin eviggrønne utseende, vurdere amerikanske kristtorn (Ilex opaca), et ideelt valg for soner fem og seks, med en maksimal høyde på 30 fot. Det er vanligvis langsom voksende, og vil produsere hvite blomster våren. Katsura treet (Cercidiphyllum japonicum), paper birch (Betula papyrifera) eller rød furu (Pinus resinosa) er også alternativer.

Blomster og Bunndekkende beplantning

Angel's trompet (brugmansia) er en årlig busk som kan være ideell for å erstatte azalea i hagen. Det kalles angel's trompet på grunn av sine blomster, som finnes i en rekke farger. Forget-Me-Not (Myosotis sylvatica), Ridderspore (Consolida ambigua og snapdragon (Antirrhinum majus) er hver hjort-resistente ettårige. Påskelilje (Narcissus), høst krokus (Colchicum) og snowdrops (Galanthus nivalis) er alle pære dyrkere, mens Liljekonvall (Convallaria majalis), bearberry (Arctostaphylos uva-ursi) og søt woodruff (Galium Gras) vil gi alle bunndekkende beplantningen.