Er anodisert kokekar trygt å bruke på keramiske komfyren?

September 27

Mange kokker foretrekker glatt, lett å rengjøre keramiske komfyren over gammeldags utsatte elektriske spoler. Velge kokekar som er trygg å bruke på denne delikate overflaten krever noen undersøkelser. Anodisert kokekar, er så lenge det er i orden, en av typene kokekar anbefales for keramiske komfyren.

Tha Anodization prosessen

Under anodization prosessen, er aluminium kokekar plassert i en kjemisk bad som inneholder elektrolytter, inkludert svovelsyre. En elektrisk gjeldende kjører gjennom badet danner et beskyttende lag på metallet som motstår korrosjon.

Fordeler

Rustflekker, groper og dype riper kan lett ripe en keramisk kokeplate. Siden anodization beskytter metall mot korrosjon, er anodisert kokekar trygt å bruke på keramiske komfyren.

Ulemper

Metall skjeer og spatler kan ripe anodisert kokekar så alltid bruke plast tilbehør med brikker. Du må vaske anodisert kokekar hånd som oppvaskmaskin vaskemiddel kan skade belegget og forårsake korrosjon som vil gjøre kokekar utrygt å bruke på keramisk kokeplate.

Advarsel

Selv en anodisert gryte eller panne med ingen tegn til korrosjon kan ripe en keramisk stovetop hvis du trekke den over overflaten i stedet for å plukke den opp før du flytter den.