Epoxy vs sement Grout for gulvet

December 3

Epoxy vs sement Grout for gulvet

Gjørmete slekt hundene, bading barn og slitasje fra travle av hverdagen - alle disse tingene og mer legge til grunginess og akkumulert-farget funkiness av bad flis Injiseringsmasse. Epoxy grout legger flekken-motstand og andre gunstige egenskaper til et hus Baderom grout; sement grouts er langt mer porøs og utsatt for flekker enn epoxy men enklere for gjør det selv hus å arbeide med.

Flekker og Mold

Om noe som kaustisk som harde bad rengjøringsmidler eller godartet som såpe rester, er flekker vanligvis forbindes med sement fugemasse mindre sannsynlig å påvirke epoxy fugemasse. Skille dem fra sement grouts, inneholde epoxy grouts også antimikrobielle midler som hemmer veksten av mold og mugg - en svært viktig faktor i høy-fuktighet områder som bad. Også, på grunn av kjemikalier i salt-baserte bassenget filtreringssystemer, reaksjoner med grønne, blå og røde grouts kan oppstå med sement grout; Dette skjer ikke med epoxy.

Gående

Huseiere kan være overrasket over hvor mye muck og smuss inn badet nederst på folks sko. Epoxy fugemasse er vanligvis immun mot denne typen slitasje, mens sement grout viser forskjellige grungy farger på grunn av tung fot trafikk.

Fargen uniformitet

Fargen uniformitet og lang levetid er blant de største forskjellene mellom sement og epoxy fugemasse. Sementbasert grouts kan uventet endre farge, med timer etter installasjon og sementbasert grout fargene falmer over tid. Epoxy grout farge, derimot, er permanent - fargen som du ser dagen du bruker det er samme farge som vil vare langt inn i fremtiden.

Installasjon Workability

Selv om leverandører bære mye bedre linjer med epoxy fugemasse, krever produktet langt mer finesse og albue fett å installere enn sementbasert fugemasse. Epoxy fugemasse er klebrig, har en bubble gum-lignende konsistens og blader en rest bak må rengjøres av overflaten av arket. En av de største grunnene til gjør-det-yourselfers velger sement grouts kommer til workability: sement grouts er langt enklere og enklere å arbeide med.

Sagging

Epoxy grouts er kjent i flis bransjen for sagging under og etter installasjon--spesielt i loddrette områder med store grout ledd. Selv om blandinger har forbedret og dette problemet er mindre utbredt enn det pleide å være, er det fortsatt et problem med epoxy fugemasse. Sement fugemasse, derimot, ikke synke eller sive ut av grout ledd under installasjonen.

Vedlikehold

En fordel med epoxy versus sement fugemasse er vedlikehold. Epoxy grout krever mindre vedlikehold og, i motsetning til sement fugemasse, er tøff, så vanskelig å fjerne jord og flekker kan rengjøres med en bleking renere. Den porøs naturen sement grout flekker og smuss og kan ikke renses med sterke rengjøringsmidler.