Epler som vokser på et gjerde

May 27

Et gjerde er en god form for utdannet epletrær, frukt som har god tilgang til lys og luftsirkulasjon, noe som reduserer mugg problemer. Dette er ikke en naturlig form for epletreet, men så en betydelig mengde beskjæring er nødvendig å holde treet i form. Denne typen voksende øker antall trær du kan vokse i et lite område.

Beskrivelse

Espalier er navnet på et tre eller en busk som bøndene tog å vokse i et flatt fly mot en vegg, ofte i en symmetrisk mønster. Noen dyrkere bruk wire, monofilament tråder eller selv en gjerde for å trene trær langs en nesten to-dimensjonen flyet, etterlot masse brukbar plass rundt treet.

Dverg trær

Dverg grunnstammer er bare planter egnet for voksende på et gjerde. Enorme pruning styrker energien fra røttene i frukt og ny vekst. Med en standard treroten base, ville rot ballen størrelsen tvinge mye vekst å prøve å kontroll til en espalier-form. Den M9-merket rootstock er mest dwarfed belastning og beste for denne typen voksende.

Trening

Strenge opplæring er nødvendig for epletreet å passe inn i formen av et flatt tre mot et gjerde. Bly grenen vokser opp på første nivå eller rung av gjerdet. Det kuttes for å tvinge siden vekst på dette nivået. Når den nye lederen skyter igjen, er den avkuttet til neste trinn, tvinge nye veksten av del 2. Denne måten å beskjæring fortsetter til du har en rekke nivåer om 18 inches hverandre som komme til toppen, hver sikret til gjerdet. Beskjære bort alle andre vekst fra stammen.

Område

Epletrær, overskygget eller espaliered, trenger full sollys og god drenering. Velg voksende kan apple treet med sollys til Sør eller east side av treet. Østsiden er bedre enn vestsiden siden morgensolen vil tørke av morgen dugg, forhindre mugg problemer. Velg et område med god drenering, helst ikke på bunnen av karakteren så noen regn ansamlinger vil renne fra røttene av epletreet.