En prangende blomst knyttet til Iris

September 20

En prangende blomst knyttet til Iris

Skjegg, er Siberian og japansk iris de mest kjente medlemmene av familien Iridaceae. Utvalg og livaktigheten av sine blomster fått familien og sin viktigste slekt, Iris, navnene fra gresk rainbow gudinnen. Iris sub familien er ett blant 80 slekter. Det er knyttet til mange prangende slektninger, inkludert de kalles iris, selv om de ikke er medlemmer av denne slekten.

Familien egenskaper

Iridaceae familien egenskaper inkluderer, lancelike blader og kjøttfulle rhizomatic røtter eller pærer. Mange funksjon blomstrer med en todelt flagg, inkludert medlemmer av Iris slekten, samt prangende fettere som apostelen plante, blackberry lily, lever én og én iris og enke iris. Flagg blomstrer inneholder tre "standarder," som er indre oppreist eller buet kronblader og tre "falls," som er ytre kronblad det hang grasiøst fra bunnen av blomster.

Apostelen anlegget

Apostelen plante, det vanlige navnet på Neomarica caerulea, kommer fra troen på at anlegget ikke blomster til den er 12 blader, noe som sammenfaller med antall Jesu Kristi etterfølgere, som ble kalt apostler. San Marcos dyrkere website bemerker at det er mye dyrket i subtropiske og tropiske Amerika, inkludert Sør-California. Sin blomst består av gentian blå fall og tiger-stripete standarder. En av apostelen anlegget unike egenskaper er at enkelte blomster vil åpne for en dag og lukke for resten og reblossom noen dager senere. Den foretrekker del skyggen og sprer seg, delvis av selv sådde frø.

BlackBerry Lily

Også kalt leopard-lily, på grunn av sin flekkete, dyp oransje blomster, har Belamcanda chinensis en blackberry-lignende frø klynge. I stedet for flagg-formet blomstrer danner sine seks kronblader en lilylike stjerne. BlackBerry lily vokser lett så lenge det er i godt drenert jord og en solrik beliggenhet. Innfødt til Asia, det gjør godt i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 10, i henhold til Missouri botaniske hage, og blomster tidlig til midten av sommeren.

Vesper Iris

Vesper iris (Pardanthopsis dichotoma) er en full-sun-blomst som vil vokse i tempererte sub-tropiske områder. Det gjør det bra i USDA soner 6 til 10. Sin ren hvit til fiolett spraglete blomstrer er minner om iris men har tre lag med blad-formet kronblad som blir stadig større fra topp til bunn. Fine hagearbeid website bemerker at lever én og én iris blomstrer sent på ettermiddagen, rundt tid som et kloster kan ha kvelden bønn økten kalles Vesper. Det er verdsatt for blomstrende sent i sesongen, fra midten av sommer/høst.

Enke Iris

Mens vekstsesongen kan ende med lever én og én iris, begynner med enke iris (Hermodactylus tuberosus), som blomstrer fra slutten av vinteren til tidlig på våren. I Storbritannia sier "The Telegraph" aviser fabrikken produserer "blomster og duft i dyster og trist uker før våren virkelig kommer." En gang kjent som Iris tuberosa, har den en utpreget irislike blomst som blomstrer så tidlig som februar. Grønn-gylne kronblad stige fra midten av blomsten, omgitt av et dypt lilla fall. Opprinnelig fra Middelhavet, den vokser i USDA soner 7 til 9 og trives i dårlig jordsmonn.