En oppbygging av alger i en neddykket boksen Filter i et lite tjern

November 16

En oppbygging av alger i en neddykket boksen Filter i et lite tjern

En oppbygging av alger i en neddykket boksen filter betyr tjern gjennomgår en alge blomstrer. Når alger reproduserer i et hurtig tempo, og begynner å faktisk endre konsistensen av vann, vil du begynne å ha problemer med tjern filtre fyller opp raskt og hvis venstre ubehandlet, dammen pumpe feil. For å hindre en oppbygging av alger i boksen filteret må du hindre overdreven algene oppblomstringen i dammen.

Sollys

Alger er en fotosynteseaktiviteten organisme, som betyr at den utnytter solens energi til å lage mat og reprodusere. Redusere tjerns eksponering for direkte sollys vil bety en nedgang i algene oppblomstringen. Du kan oppnå dette ved kunstig skyggelegging tjern med en paraply. Legge til dammen planter eller dammen fargestoffer vil hjelpe filtrere sollyset før den kan nå alger, og dermed redusere noen alger buildup.

Vannplanter

Alger og akvatiske planter i dammen vil konkurrere for ressurser. Ikke bare vil vannplanter hjelp ytterligere skyggen dammen vann og forhindre algene fra photosynthesizing, de vil også absorberer oppløste næringsstoffer i dammen som alger ville ellers fôr på. Som dekker to tredjedeler av overflaten av dammen med vann filtrering plante, for eksempel vannhyasintmøbler, er ofte alt du trenger å redusere alger buildup og holde vann ren og klar.

Vann endre

Hvis dammen ikke har fisk, er det første skrittet du må ta for å stoppe alger bygge din neddykket filterlisten en komplett vann endring. Alger vokser eksponentielt, og du vil ofte finne tjern går fra litt uklart for helt fylt med alger innen et par dager. Endre vannet i dammen ofte vil ikke fjerne algene helt, men det vil sikre at befolkningen aldri når et nivå som kan tette opp filtre eller pumper.

Fisk

Tillegg av fisken, som ørekyte eller gullfisk, kanne hjelpe oppbevare algene nivåer ned. Gullfisk og ørekyte overleve ofte i en dam uten eier mate dem. De stoler på alger, samt mygg og fly larver for å overleve. Fisk ekskrementer kan også fungere som en naturlig gjødsel for akvatiske planter, så bruke to parallelt for en til to alger slag. Ikke, imidlertid legge fisk til en dam lider en eksisterende alge blomstrer, som lavt oksygennivå i vannet på grunn av alger vil trolig være dødelig.