En maur Infestation på orkideer

June 4

En maur Infestation på orkideer

Det er foruroligende når din vakre orkide planten har en linje av maur krypende blomst stilken. Maur er ikke velkommen innendørs på generelle prinsipper. De påføre smertefulle biter og høste næringsmidler. På orkideer skade ikke de planter selv. Men er de ofte et tegn på andre insekt angrep som kan skade orchid anlegget. Noen ganger er maur nødvendig å orkideer. Microtis parviflora har lite ubetydelig blomster, men rikelig søte nektar å tiltrekke maur, som pollinate blomster.

Maur og Honeydew

Det er mer enn 12.000 arter av maur verden. Mange av dem har en gjensidig fordelaktig forhold med insekter som bladlus, skala insekter og oversiden som suger anlegget sap og skille ut en søt honeydew maur liker å spise. Disse suge insekter kan svekke, stunt eller skjemmer orchid anlegget. Maurene beskytte og pleier honeydew produsentene. Resultatet Klegger kan øke i overflod og spres fra anlegg til anlegg av maur tjenere. Maurene kan bli aggressive i å forsvare deres kilde av søtsaker.

Kilde av maur

Maur bor i en felles reir, vanligvis i jord. Arbeideren maur gå ut fra redet å finne mat, legge duft spor når de er vellykket. Andre arbeidstakere følge stien til maten. Maur reiret trenger ikke være nær maten. Hvis en arbeidstaker maur gjennomgår gjennom en liten sprekk eller fugemunnstykke og finner honeydew produsenter på orkidé anlegget, vil andre arbeidstakere følge. Noen ganger flytte maur til orkidé potting blanding når orkideer flyttes utenfor en stund. Disse maur er på utkikk etter strukturelle elementer å støtte reiret, og noen typer maur foretrekker slags åpen, godt drenert substrat orkidé potting blanding gir.

Honeydew produsenter

Bladlus er små insekter 1/16 til 1/8 tommer lang. De samles i grupper på anbud plantevekst som nye skudd, blomsten stilkene og blomsterknopper. Voksne er vanlig, men barn ikke kan fly. De kan være grønn, gul og rosa. Honeydew vises på slutten av magen.

Oversiden flytte ikke rundt mye. De er konsentrert i beskyttede deler av anlegget som blad folder og undersiden av bladene. Oversiden er dekket med hvite voksaktig filamenter som ser melete eller hytten.

Skala insekter flytte bare søkemotoren scenen når de er svært ung. Når de feste seg med deres munndeler til anlegget, de bli satt og vokse en vanskelig skala på kroppen sin. Alle disse suge insekter kan bære plante-patogener som virus fra anlegg til anlegget.

Kontroll

Den beste kontrollen for en maur infisering i orkideer er å eliminere insekter som de tar honeydew. For liten infestations, fjerne bladlus, oversiden og skala insekter fysisk med bomull vattpinner dyppet i rødsprit eller mildt vaskemiddel blandet med vann. For alvorlige infestations, bruke insecticidal såpe eller et generelt insektmiddel. William Cullina, i "Forståelse orkideer," råder bruker en systemisk insektmiddel for oversiden på røttene av orkideer. For maur som har nestet i et rooting medium, satt på hansker, ta anlegget tilbake utenfor, unpot det og fjerne potting medium. Vask av røtter, plante og potten, deretter repot orkidé bruker frisk orkidé blanding.