En Guide til å kjøpe et CCTV kamera

May 7

CCTV står for lukket krets TV og CCTV kameraer har blitt en viktig faktor i forebygging av kriminalitet. Det er mange typer av CCTV-systemer på markedet hver bruker ulike typer kameraer avhengig av programmet.

Typer

Lavere priset CCTV kameraer bruker CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) teknologi, som gir lav kvalitet bilder og har dårlig følsomhet for lys. Høyere priset kameraer bruker CCD (Charge par enhet) microchips og tilbyr mye bedre bildekvalitet. CCD brikker kommer i 1/4-, 1/3- eller 1/2-inch størrelser, og både image kvalitet og pris øker med størrelsen.

Svart-hvitt kamera er vanligvis billigere og gir bedre bilder under dårlige lysforhold. Farge kameraer er fortsatt det foretrukne valget, selv om de bærer en høyere prislapp. Hvis kameraet må spille på kvelden eller lav lyse områder, må en IR (infrarød) kamera, som kan registrere i svart-hvitt når ingen lys.

Bildekvaliteten et kamera gir måles i TVL eller TV linjers oppløsning. En høyere TVL fører linjer med oppløsning og mye skarpere bildekvalitet. Standard TVL størrelse er 380 TVL til 420 TVL, med høy kvalitet kamera opp til 480 TVL til 570 TVL.

Følsomhet for lys et kamera har måles i enheter kalt Lux. Mange Lux betyr en større mengde lys er nødvendig for å ta bilder. Kameraer som har svært lav Lux karakterer som nærmer null er i stand til å ta bilder i nesten ingen lys. Hvis området har lysnivået som er i stadig endring, trenger et kamera med en auto iris linse å produsere de beste bildene. En manuell iris eller fast linse er egnet for områder der lyset nivået forblir konstant.

Bredden og høyden av bildestørrelse produsert av kameralinsen omtales som FOV eller synsfelt. Hvis du vet hvor kameraet vil bli plassert, kan du beregne avstanden vil film på og dermed bestemme det optimale objektivet som gir den største FOV.

Boliger

Kapslingen på kameraet er helt avhengig av estetikk og kameraets program. En kuppel boliger som er farget sort er behagelig for øyet og tillater et bredt synsfelt. Alle kamera installert utendørs vil kreve en værbestandig bolig for beskyttelse.

Tips

Det beste CCTV kameraet som du kan kjøpe vil være en best egnet for miljø og program. Hvis det er nødvendig å registrere fine detaljer, bør du vurdere å kjøpe et kamera med en høy TVL. For innspilling bilder om natten eller i dårlig lys miljøer, er infrarødt kamera obligatorisk. Hvis du trenger å registrere et stort område samtidig, skal din topp prioritet i å velge et kamera være en med en stor FOV.