En Guide til å identifisere huset planter

May 13

En Guide til å identifisere huset planter

Kanskje du fikk en houseplant som en gave og du vet ikke hva det er, eller du har kjøpt et anlegg for dens utseende men det kom uten identifikasjon. Nå finne du deg selv uten en anelse hva det er eller hvordan å ta vare på den. En kort guide til hvordan å nøye undersøke houseplants funksjonene ville hjelpe du avgjøre hvilke familie av det tilhører, og hva slags vare det trenger.

Generelt form og struktur

Det første trinnet i å identifisere din houseplant er å stå tilbake og Merk den generelle formen på anlegget. Se om det er høy eller kort, om den vokser oppreist eller spredning, og om det vokser i form av et tre, en busk eller en vinranke. Disse funksjonene hjelper deg begrense kategorien type anlegg. For eksempel hvis anlegget har en trefigur med en baldakin blader, kan det være en ficus plante. En spider-anlegget, derimot, har en lav base med spredning, smale blader. En African violet er en kort, busket plante med avrundet, hårete blader. De mange variantene av innendørs palmer ser mye som en utendørs palmetre, med solid kofferter, fan blader og oppreist form.

Blad form og struktur

Deretter undersøke blad strukturen nøye. Houseplant blader kommer i mange former og størrelser. Store, tropiske utseende blader kan tilhøre en gummi-anlegg. Liten brosjyrer langs anlegget stammen indikere en Boston bregne. Hvis formen på bladet er ovale, tykk, skinnende og gruppert på toppen av grenene, kan det være en jade plante. Høy, tynn, blad-lignende bladene kan indikere en Sanseveria, også kalt en slange-plant. En philodendron anlegget har hjerte-formede blader som er mørk grønn eller spraglete med striper som vokser på vintreet-lignende stammer.

Blomstring og Fruiting

Deretter må du overvåke anlegget for noen indikasjon på frukt eller blomster produksjon. En gardenia plante har deep green løvverk og gir rikelig hvite blomster da lov til å vokse i full sol med rikelig med fuktighet. Fuksia vil vokse lite, levende, magenta eller lilla-farget blomster. En Meyer sitron treet vil den blomstre og deretter produsere små, gule frukter. Alle disse funksjonene i din houseplant hjelpe deg å identifisere hvilken type anlegget er det og hva den trenger for sunn vekst.

Anlegget forplantning

Hver plante har sin egen måte å skape mer planter som seg selv. Noen overføre ved å produsere frø. Andre planter vokse skudd som begynner å fylle potten. Spider-anlegget vil vokse lite "babies" på sin stammer som er identisk med seg selv. Disse kan være avskåret og forankret for å gjøre nye planter. Asparges fern bare legger nye spirer til sin rot ballen, som må kuttes fra hverandre og atskilt gjøre nye borekaks.