En busk med rosa eller lilla blomster som er attraktiv for sommerfugler

October 8

En busk med rosa eller lilla blomster som er attraktiv for sommerfugler

Buddleia davidii, ofte kalt sommer lilla eller butterfly bush, tiltrekker sommerfugler av dusinvis. Du finner denne løvbusk i fargene hvit, gul, oransje og rosa, samt den letteste lilla til den dypeste lilla. Attraktiv, blå-grønne bladene forblir før den første frosten. Noen anbefaler kultivarer inkluderer rosa glede, sommer skjønnhet og dyp lavendel.

Viktige hensyn

Noen områder av USA og Canada vurdere sommerfuglbusk en luke. Hvis du lider av høysnue eller allergi til bee stings, ta i betraktning at dette anlegget er duftende og tiltrekker bier. På den positive siden, det også tiltrekker hummingbirds og forhindrer reinsdyrene.

Vekst egenskaper

Butterfly bush trives best i soner 6 til 9 med en kaldeste temperaturen i minus 10 grader på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart. Dette raskt voksende anlegget når 5 til 15 fot høy og bred med overordnede stammer. Selv om invasiv, kan du enkelt kontrollere det ved å kutte tilbake hardt på våren og trimming av blomster som de visne å forhindre at anlegget definerer frø. Nye eller tidligere mislykket gartnere kan sette pris på enkel pleie og lite vedlikehold av dette anlegget.

Planting

Plante sommerfuglbusk i full sol. Hvis planting flere busk, plassen dem 5 til 10 fot fra hverandre. Dyrke jorden 12 til 15 inches dyp og bland med kompost. Grave et hull dobbelt så stort anlegget rot ballen. Hvis anlegget rot bundet, må fire eller fem skiver gjennom røttene med kniv. Angi anlegget i hullet slik at toppen av rot ballen er nivå med overflaten av jorden. Fylle hullet med jord og vann anlegget.

Stell og vedlikehold

Gjør vedlikehold på sommerfuglbusk i våren og vinteren. Dekke anlegget med et tynt lag av kompost og et 2 til 4 tommers lag mulch, for eksempel blader eller kommersielle røde bark. I ekstrem varme, vann hver dag eller etter behov. Butterfly bush trives i fuktige, godt drenert jord, men kan tåle alle slags jord. Vanlige deadheading i vekstsesongen oppfordrer kontinuerlig blomstrer. Siden blomster er produsert på nytt treverk hvert år, må du skjære tilbake den gamle veksten på senvinteren eller tidlig på våren til å produsere nye vekst. Klippe den nesten til bakken.

Skadedyr

Sommerfuglen bush er ansett som en pest-ledig plante, men spider mites utgjør et problem. For å avskrekke insekt, slangen busk ned med vann eller et insektmiddel anbefales for spider mites.