Eiketrær som er innfødt til New Mexico

June 29

New Mexico ligger i hjertet av den amerikanske Southwest, en stor og geografisk variert stat dominert av tørre ørkenen og fjellområder. Den dynamiske terreng og varierende klima staten opprette mange forskjellige økosystemer, hver gir habitat for arter av innfødte oaks. Native eik i New Mexico variere vilt i utseende, viser atskilte fysiske tilpasninger brukes til å tåle noen ganger harde klimaet i staten.

Chinkapin eik

Chinkapin eik (Quercus muehlenbergii) har et begrenset område i New Mexico, forekommer bare i høy ørkenen området i Sørøst. Det er en høy Art, over 100 fot i høyde, med en åpen, forgrening vekst vane og skjellete brunaktig grå bark. Lang, små bladene er skinnende grønne på farge med en subtil blålig glans og dypt toothed kanter. Før mister bladene tidlig i høst, bærer chinkapin eik en avling av liten, avrundet eikenøtter som er verdsettes for sin søte smak.

Gambel eik

Små og shrubby, gambel eik (Quercus gambelii) skjer langs foten og fjellsidene gjennom det meste av New Mexico, sperring ekstreme østlige delen av staten. Det blir mellom 10 og 60 fot høyde avhengig av sitt habitat, nå høyere enden av sortimentet vekst i områder med høy nedbør. Gjennom mye av New Mexico, gambel eik oppstår som en busk og kalles lokalt skrubbe eik på grunn av sin lille størrelse. Tett krattskog av gambel eik skjema langs solrike skibakkene, å skape en naturlig hekk av blågrønne, lobed løv. På sensommeren bærer det en avling av liten, avrundet eikenøtter som er en viktig matkilde for mange dyrearter.

Bur eik

Blant de sjeldneste eiketrærne i New Mexico oppstår bur eik (Quercus macrocarpa) bare spredte steder i den østligste delen av staten. Det er en eksepsjonelt store Art, økende til 105 fot i gjennomsnitt med en bred spredning krone av dypt lobed forlater. Oppkalt etter bur-lignende utseende sitt acorn kopper, produserer bur oak største nøtter noen arter av eik. Nøtter er søt etter minimal prosessering og var favoriserte matkilde av indianere i østlige New Mexico.

Grå eik

Grå eik (Quercus grisea) finnes i størst mengder innen fuktig, beskyttet canyon over mesteparten av New Mexico. Avhengig av sitt habitat skjer grå eik som en stor busk eller lite tre nå 30 fot i høyden. Oppkalt etter grayish støpt av løvverk, danner grå eik en ryddig silhuett med en avrundet krone av små, fuzzy blader. Barken er stål grå inne fargen med en sprakk utseende. Grå eik oppstår med største frekvens i Texas' Big Bend nasjonalpark, danner tett krattskog langs bekker og beskyttede områder.

Busk Live Oak

Funnet i Rio Grande dalen, er busk live oak (Quercus turbinella) en liten, busk som tre sjelden overstiger 15 fot i høyden. Denne lette, gråaktig-grønn bladene er stiv og læraktig med spiny, toothed kanter. En litt frende stoff kysten på undersiden av bladene, beskytte treet fra overdreven fuktighet tap. Gjennom det meste av sitt utvalg produserer busk live oak tett kratt, sjelden vises som et enkelt eksemplar. På sensommeren bærer busk live oak en avling av små gule eikenøtter som gir en verdifull kilde til grovfôr for mange dyr arter over hele regionen.