Eiketrær med Moss sopp

December 19

Huseiere i store deler av sørlige USA finne deres eiketrær bli belagt med mosslike, sopp og grønne vekster. Disse vekster vanligvis hører til en av tre kategorier: spansk mose, ballen mose eller laver. Sant moss, for eksempel spansk mose, er epiphytes eller organismer som lever på næringsplante. Disse arter bruk eiken som vert og i noen tilfeller skape problemer for en voksende treet. Om epiphytes og laver bidra til treet nedgang, anses disse organismene ikke parasitter, ifølge Texas A & M University nettsted.

Spansk mose

Spansk mose er hovedsakelig et problem i kyst- og sørlige stater fordi epiphytes favorisere fuktig, varmt klima. Mens spansk mose vokser og og rundt eiketrær, det mater ikke fra treet. Det viser næringsstoffer fra luften og regn, ifølge Clemson University nettsted. Spansk mose velger vanligvis trær allerede nedgang bruke som næringsplante fordi det ikke vil konkurrere med sunn tre blader for sollys og vann. Som det fortsetter å vokse, kan spansk mose innhente verten treet, bidra til ytterligere nedgang. Vekten av spansk mose forårsaker lem brudd og det choker ut eiketre blader. Økende sunn, energisk eiketrær gir huseiere den beste måten å bekjempe spansk mose. Vann trærne regelmessig og gi befruktning i vekstsesongen.

Ball Moss

Eik trær og til funksjonen sfærisk oppblomstringen av et mosslike stoff på bena og blader. Ball moss er den vanligste føre disse vekster. Valle, særlig de dyrket i skyggefulle områder, vert ofte ballen moss epiphytes, ifølge Urban skogen ledelse programmet ligger i Austin, Texas. Som spansk mose, ballen moss bare bruker eik treet som næringsplante og tar noen næringsverdi fra den. Lette til moderate ballen moss vekst på live oak medfører ingen reelle problemer for treet. Når ballen moss begynner å invadere treets baldakin, blir kontroll nødvendig. Før de kan opprette en kontroll metoden, sjekk tilstøtende trær for tegn på ballen moss vekst, som epiphytes spres ofte fra tre til tre. Noen huseiere velger å hånd stripe treet ballen moss klumper, men denne prosessen krever en betydelig mengde arbeid. I tillegg til hånd plukking reagerer ballen moss å metoder. En blanding av natron og vann i en plantevernmidler sprayer hjelper bryte ned ballen moss, ifølge Urban skogen Management Program.

Lav

Eiketrær med mosegrodd vekster på deres bark oftest er vertskap laver, i stedet for en ekte moss. I motsetning til spansk mose eller ball mose består lav av sopp og alger som vokser sammen, ifølge Clemson University nettsted. Alger feed på sollys og karbondioksid, mens sopp former rundt alger å forhindre det tørker ut. Lav vanligvis finnes på stammene og lemmer av fallende oaks, hvor de danner gråaktig-grønn scablike vekster. Som spansk mose velge lav vanligvis trær i dårlig helse. Laver krever betydelige mengder sollys og vokser ikke i skyggen av en sunn treet kalesjen. For å kontrollere lav vekst, må et hus finne den virkelige årsaken til treets nedgang. Når riktig behandling er etablert og blader begynner å vokse igjen, visne laver bort.