Eiketrær fordeler

April 6

Eiketrær fordeler

På verdensbasis er det mer enn 600 ulike arter av eik (Quercus spp.). Innfødt å skogsområdene og scrub land på den nordlige halvkulen, de kan være løvfellende eller eviggrønne, men alle produserer lignende blomster i struktur som gir hard, tørr frukt kalt eikenøtter. Mens noen arter av eik vokser mer som busker, blir de aller fleste stående, høye trær som krever god plass i landskapet for å modne til sin fulle størrelse og potensial.

Miljømessige forbedringer

Oaks, samt andre trær, kan forbedre miljømessige forhold i et landskap. Treet kaster skygge for å kjøle bakken, blokker eller reduserer vinden som filtrerer gjennom grener og løvverk og kan bidra til å stabilisere jord med sin rotsystem. Disse fordelene kan balanseføres med reduserte energikostnader via lavere vinter varme eller sommer kjøling regninger som foreslått av North Carolina State University.

Dyreliv

Eikenøtter er en proteinrik matkilde for en rekke dyreliv, sangfugler og fuglevilt gnagere og ulike store pattedyr som bjørn og hjort, ifølge University of Florida. Videre fungerer eik treet selv som et habitat, gir dekning for fugler og treet-bolig critters. Mens mennesker kan ha nytte av skyggen eller redusert vind fra et eiketre, kan dyr også utnytte beskyttelse av treet i det lokale habitatet.

Fornybar tre ressurs

Eik er dyrebare for hardhet, tetthet og holdbarhet, og snekkere bruker sin trelast for bjelker, møbler og cabinetry. Alle trærne er fornybare, siden mer planter kan plantes for å erstatte den gamle falne treet. Dette vil moden for fremtidige generasjoner å høste og bruk for bygging.

Ornamenter

Eiketrær kan bare gi hage ornamenter. Staselig, strukturert forgrening arkitekturen på eika gjør en vakker silhuett om vinteren, og ofte lobed bladene av en eik er blant bladene barn kan enkelt gjenkjenne. I høst, bladene vanligvis oppnå rike farger av gull, oransje og russet rød og bli tan før den til slutt falt til bakken, der de er trege til å oppløse. Eikenøtter som drop er også en utsmykkede funksjon av eik treet.