Egyptisk bomull stoff omsorg & vedlikehold

April 6

Vanligvis brukes for luksuriøst sengetøy, er egyptisk bomull en high-end stoff laget langs Nilen i Egypt. Hva gjør egyptisk bomull så spesiell er klimaet der den er dyrket. Takket være fuktig vær, jord i Egypt er svært rik, slik at bomull fiber å vokse lengre og fyldigere enn bomull dyrkes i andre områder. Disse fibrene er spunnet i fine tråder for ekstra komfort. For å holde din egyptisk bomull på sitt beste, er det konkrete Stell og vedlikehold tips du bør vurdere.

Maskin vask

Hvis du sjekk etiketten på emballasjen din stoff kom i, eller etiketten stitched i sidene av din egyptisk bomullssengetøy, bør du finne produsentens anbefalte metode for vasking og tørking din ark. Denne etiketten må også angi prosentandelen av egyptisk bomull brukes. det vil si om det er 100 prosent egyptisk bomull eller en bomull blanding. Bomull blander kan vanligvis være maskin vasket, men du bør hånd vask eller spot ren. Generelt brukes maskin vask i egyptisk bomull. Fargen på stoffet skal bestemme hvilken temperatur du vasker din stoff i. Mørkere sengetøy kan vaskes i varmt vann, mens hvitt ark bør vaskes i kulden. Angi syklusen å forsiktig.

Håndvask

Hvis du ikke vil Maskinvask din stoff eller omsorg etiketten indikerer at du ikke skal, kan håndvask være det beste alternativet. Fylle et stort badekar med lunkent vann. Legg ¼ kopp baby sjampo. Baby sjampo vil hjelpe mildt feilfri din stoff, uten stripping vekk den naturlige oljer. Om vannet er harde eller myke bør ikke negativt påvirke din bomull. Imidlertid kan bruker filtrert vann på hardt vann gi deg en mer ønsket effekt. Hvis dette ikke er mulig, kan du legge til 2 ss. boraks i vann som en softener. Dypp sengene i badekaret og dekselet grundig med vann. Skyll din stoff med klart vann og vri ut fjerne fuktighet.

Spot rengjøring og tørking

Spot rengjøring er et annet alternativ som tilbyr ønsket omsorg resultatene og forårsaker minst slitasje på din stoff. Fyll en sprayflaske med fire deler vann til en del boraks. Spray området du ønsker å rengjøre, og så skrubb lett med en ren og fuktig klut. La det luften tørr, helst ute i sollys. Hvis dette ikke er mulig, kan du åpne et vindu for å tillate sollys hell i og fjerne kroppen lukt fra arkene. Hvis arkene ikke har fortsatt fått din ønskede duft, spray med en lin parfyme. Dette vil gi din sengetøy en frisk duft, uten avkler din oppbyggingen av fuktighet.

Generelt er maskin tørking akseptabelt for sengetøy i egyptisk bomull. Tørketrommel på lav varme. Ikke bruk tøymykner ark, de kan hindre pusteevne av stoffet. Linje tørking er et annet alternativ, men som ikke er ideell for fuktig klima.

Strykejern

God passform sengetøy generelt krever ikke stryk. Vanligvis litt slite og hånd utjevning kan ta ut rynker eller bretter. Men for perfeksjonist er trykke med en Bomull/Lin innstillingen på en vanlig jern et alternativ. Drapere arket over strykebrettet og trykk lett. Når du skyver det trykket stoffet for å stryke den neste delen, brett den lett på en ren overflate. Dette hindrer den fra pooling på gulvet og angre din fremgang. Eller heng sengetøy og damp ut rynker med en hånd-dampbåten. Rimelig hånd dampskip er tilgjengelig på de fleste kjøpesentre.