Egenskaper for rustfritt stål bolter

November 5

Egenskaper for rustfritt stål bolter

Stål bolter gir stor styrke og er svært motstandsdyktig mot korrosjon. Ifølge "Rustfritt stål festene Designer Handbook," det er mer kostnadseffektiv bruke en dyrere korrosjonsbestandige krampe i første omgang enn å bruke, og deretter erstatte, bolter som ruster. Å vite egenskapene til rustfritt stål bolter vil gi deg et skritt nærmere å velge den riktige lås for dine behov.

Hva er rustfritt stål?

Rustfritt stål består av en familie av jern-baserte legeringer som inneholder 10,5 prosent eller mer av krom. Krom er ansvarlig for rustfritt stål høy korrosjonsbeskyttelse og varmebestandig. I tillegg gjøre nikkel, mangan, molybden, svovel, selen, Titan og andre sveiseavsettet elementer også opp rustfritt stål. Disse elementene forbedre korrosjonsmotstand, varmebestandighet og styrke av rustfritt stål. Med så mange forskjellige ingredienser i rustfritt stål, er det lett å se hvorfor det er mer enn 60 typer.

Klassifikasjoner

Det er fem primære rustfritt stål bolt klassifikasjoner: austenittisk, martensitiske, ferritisk, nedbør herding og dupleks. Austenittisk identifiseres av 200 og 300-serien, kan bare bli herdet av kaldt arbeid og har utmerket korrosjonsbeskyttelse. Martensitiske er identifisert av 400-serien, er magnetisk og svært slitesterk, men er mindre motstandsdyktig mot korrosjon. Ferritisk er svært lik martensitiske; den eneste forskjellen er ferritisk er ikke herdet ved varmebehandling, mens martensitiske er bare herdet av varmebehandling. Nedbør herding identifiseres bare ved UNS (enhetlig nummereringssystemet) og vurdert all-around utmerket rustfritt stål. Dupleks kombinerer ferritisk og austenittisk, som skaper en ekstremt holdbare og korrosjonsbestandige rustfritt stål.

Korrosjonsbeskyttelse

Krom er grunnstoffet ga rustfritt stål bolter sitt navn. Metall med 12 prosent eller mer av krom vil ikke rust og er svært motstandsdyktig mot etsende. Derfor er stål bolter ofte brukt i milde til ekstreme miljøer som svømmebasseng, papirfabrikker og vannbehandlingsanlegg. I tillegg har rustfritt stål bolter god skalere og oksidasjon motstand, noe som gjør dem perfekt for neddykking i en væske (alt fra kullsyre, råolje, blod eller vann), bruk i tørre omgivelser eller en kombinasjon av begge.

Styrke

Concoction av legert metaller som rustfritt stål bolter gjør dem svært slitesterk og sterk. Nikkel brukes til å gi rustfritt stål bolter sin ductility og karbon brukes å gi rustfritt stål bolter ekstra styrke. I tillegg forbedre Titan og aluminium betydelig mekaniske egenskaper rustfritt stål bolter, noe som gjør dem enda sterkere. Til sammenligning har austenittisk stål bolter strekk og bevis stress styrken på 600 MPa, mens aluminium har strekk og bevis stress styrke 200 MPa.

Ingen beskyttende lag Neccessary

Korrosjonsbeskyttelse er en iboende egenskap av rustfritt stål bolter, gjør det bedre enn en bolt med et beskyttende belegg som til slutt kan riper eller erodert av. Stål bolter har korrosjonsmotstand fra overflaten til kjernen. Galvanisert stål festene er tilstrekkelig i mild miljøer, de slutt mislykkes, som ender opp med å koste mer penger å erstatte. Stål bolter kan koste mer, men til slutt vil vare mye lenger. Interessant, gjelder noen produsenter rustfritt stål bolter et beskyttende belegg bare for å endre fargen på det ferdige produktet på forespørsel fra kunde.

Typer stål bolter

Det finnes seks typer stål bolter: lag bolter, hex bolter, vogn bolter, skulder bolter, metrisk hex bolter og sex bolter. Lag bolter brukes vanligvis for festing tre sammen. Hex bolter er brukt for bygging eller reparasjon. Befordring bolter er designet for festing tre og har en hvelvet topp med en firkantet form under hodet som trekker to trestykker tett sammen. Skulder bolter brukes til å opprette en pivot punkt. Metrisk hex bolter brukes til å koble sammen elementer som har metrisk threading. Sex bolter har en gjennom hodet, og er beregnet på sikre ting som krever et hode på begge sider av.