Egenskaper for Plumeria

November 15

Egenskaper for Plumeria

Plumeria er et lite tre som vokser i varme klima i US Department of Agriculture hardførhet soner 10 til 12. Det er ofte funnet i bolig landskap, pryder forsiden verft og terrasser. Plumeria kalles 1600-tallet botanikeren Charles Plumier. Navn brukt for plumeria er frangipani, oppkalt etter en 1500 adelsmann som bar en duft ligner på det som en av karakteristiske egenskaper for plumeria.

Løvverk egenskaper

Plumeria vokser som et avrundet, deciduous tre som kan nå 25 feet lang med en vase-formet form og elegant vinklet grener. Bladene er langstrakt og læraktig med en dyp, mørk-grønn farge. Bladene vokser klynger på slutten av stilkene. Blad størrelse varierer fra 8 til 16 inches lang. Når temperaturene falle under 50 grader Fahrenheit, kan blader slippe fra treet. Plumeria kan ha en rekke blad dråper i vekstsesongen, etter som nye blader vises etterfulgt av blomst som blomstrer.

Blomst egenskaper

Plumeria blomstene kommer i en rekke farger, inkludert rød, rosa, gul og hvit. Blomstene har fem kronblader og er veldig duftende. Duften er ofte spesielt intens natten å tiltrekke visse typer insekter blomst størrelsen varierer fra 2 til 4 inches over. Bloom varierer med klima, med perioder med blad slipp, hvile og reblooming.

Vekst vane

Plumeria er en kald-sensitive plante som må beskyttes når temperaturer under 40 grader Fahrenheit. Treet har en enkelt stamme med grener arching ut i et bredt baldakin. Bla skjer på tuppen av stammer og kan fortsette i flere uker før blomstene begynner å blomstre. Leaf fall kan oppstå ofte forlater treet som nakne stammer. Gjenvekst av bladene skjer raskt etterpå. Beskjæring, bør hvis holde treet fra å være altfor toppen tungt, gjøres rett etter blomstring. Plumeria kan dyrkes i containere i kaldt klima og bringes innendørs når kalde temperaturer True. Frysing fører til råtnende stilk delene, som må fjernes umiddelbart. Plumeria krever god drenering. Unngå plante i lave områder der røttene blir værende i stående vann. Dette kan føre til rot og stamme råte og drepe treet.

Blomstrende vane

Plumeria trær må tilstrekkelig sollys til blomst, med hyppige programmer av høy-fosfor gjødsel. Treet kan mislykkes å blomstre hvis disse betingelsene ikke er gitt. Blomst tider er vanligvis sen vår til sen høst, men blomstrende kan oppstå året rundt i subtropiske klima. Plumeria blomstrer er blomstene brukes til å opprette de ikoniske Hawaii leis besøkende får i øyene.