Egenskaper for kalium Chlorate

November 9

Kalium chlorate består av kalium, klor, og oksygen. Opprinnelig brukt primere for våpen, har mange flere praktiske programmer også blitt funnet, inkludert matchstick hoder, munnvann, ugress morder og fyrverkeri. Selv om kalium chlorate brukes ofte av industrien, kan det også være farlig som den vil reagere med mange stoffer på en farlig måte. Ingesting eller inhaling det kan forårsake en rekke problemer også.

Fysiske egenskaper

Kalium chlorate vises fysisk som fargeløs krystaller eller hvitt pulver i permanent skjemaet. Egenvekt er 2.3, og 7 gram av det er løselig i 20 gram vann. Smeltepunkt av kalium chlorate er 694 grader Fahrenheit; sitt kokepunkt er 752 grader. Kalium chlorate, men begynner å bryte ned ved mye lavere temperaturer - vanligvis rundt 400 grader.

Noen ganger stabil, noen ganger flyktige

Kalium chlorate er permanent og er ikke noen sikkerhet trussel i et kontrollert miljø der ingenting gjør det reagere. Forhold oppstår som gjør det flyktige, kan kalium chlorate være farlig, med dødelig. Når kalium chlorate begynner å bryte ned fra overoppheting, gir den av giftige klor og kalium oksid røyk. I tillegg til varme, kan støt og vibrasjoner også forårsake kalium chlorate å slå flyktige og å brast i flammer eller kanskje selv eksplodere.

Farlig blandinger

Blande kalium chlorate med mange stoffer kan produsere kjemiske reaksjoner og bør unngås. Noen av de stoffene inkluderer iodides, svovelsyre, aluminium, pulverisert metall og organisk materiale; Generelt kan blande kalium chlorate med noe stoff som oksiderer være farlig. Kalium chlorate også reagerer med mange metaller i nærvær av vann.