Egenskaper for impregnering

December 8

Egenskaper for impregnering

Impregnering er prosessen der et stoff som er brukt på en overflate, det være seg konkret, skinn sko, klær eller sportsutstyr, som gjengir overflaten ugjennomtrengelig til vann. Enkelt sagt, skaper det en barriere som gjør det umulig for vannet gå gjennom materialet. Denne egenskapen hindrer flom og fuktighet i bygninger med overflater som er impregnerte, bevarer klær og skotøy fra blir bortskjemt av vann når de har blitt behandlet med waterproofing spray og holder deg tørr innenfor din impregnerte telt når du camping.

Impregnering egenskaper

Hensikten med alle vanntettingsmembraner behandlinger, er enten moderne eller gamle, å lukke kapillærene i en overflate slik at vann faller på den, men ikke kan passere gjennom det. Dette gjelder om et materiale er produsert eller organiske og naturlige vannavstøtende egenskaper. Materialene som brukes til å opprette denne ugjennomtrengelig barriere kan være som høyteknologiske som silikon eller fluoropolymer væske og aerosol-spray eller lav tech som sprer terpentin og talg (gjengitt animalsk fett) på overflaten av et stykke stoff eller skinn sko. Det er med planter som har naturlig vanntettingsmembraner evner fordi de inneholder overflaten lipider som frastøter vann. Bladene av lotus anlegget er mest vannavstøtende overflater på jorden.

Impregnering klær

Fra den tid menneskene besluttet det var bedre å bli kledd enn nakne, har de letet etter måter å gjøre noen av klærne vannavstøtende. Antikken brukt naturlig animalsk fett som lanolin pels ull og fremheve sin naturlig vann-repelling evne, og de belagt Lin og bomull med bivoks å gjøre dem ugjennomtrengelig til vann. I 1800, mackintosh frakk, med et gummiert indre lag, ble forløperen til moderne regnfrakken og olje skinn, beskyttende regn slitasje laget av impregnering bomullsklut med olje, ble brukt et århundre før de ble erstattet av plastbelagt stoffer. I moderne tider har silikon og polymer spray brukt til å gjøre klær vanntett.

Impregnering sportsutstyr

Alle som har tilbrakt en regnfull natt i telt som lekker forstår betydningen av impregnering sportsutstyr for å hindre regn og snø i å ødelegge dine tiltenkte formål for den. Noen slags materiale beregnet for utendørs bruk kan behandles med silikon og vannbasert og fluor-baserte vanntettingsmembraner produkter øke eller gjenopprette vannavstøtende egenskaper og forlenge levetiden. Markiser, telt, båt dekker, paraplyer, beach Bager, golfbager og flagg bør være impregnerte hvert femte år, avhengig av hvor ofte de brukes og hvor mye deres utendørs eksponering.

Impregnering bygninger

Materialer, som betong og selv tre, brukes til å konstruere boliger og næringsbygg kan alle ha nytte av impregnering med flytende polymerer som produserer en ugjennomtrengelig membran som blokkerer kapillærene og sprekker i vegger og gulv som utsettes for fuktighet. Disse væsker kan brukes på fasaden og interiøret, bad og dusjer, vaskerom, kjøkken og benkeplater. Gjør-det-yourselfers kan bruke en hjemmelaget vanntettingsmembraner løsning av ammonium stearate og varmt vann på vegger og gulv av hjemmene sine.

Bekymringer

Noen helse og miljøspørsmål har vært reist om giftigheten av kommersielle vanntettingsmembraner spray, spesielt de som inneholder fluoropolymers. Det har vært rapporter om åndedretts bivirkninger hos både mennesker og dyr etter å bli utsatt for sprøytemidler.