Egenskaper av reaktive pulver betong

November 19

Egenskaper av reaktive pulver betong

Konkret har kommet langt siden bruken bygge Roman Coliseum i 70 e.Kr. Nye metoder for anlegg samt forbedring i sement formler, aggregater og tilsetningsstoffer ha betydelig økt typen prosjekter som betong kan brukes. Styrke og egenskapene til ulike betong mikser har ledet vei for større bygg, trygt og godt broer og mer slitesterk strukturer. Med oppfinnelsen av reaktive pulver betong (RPC), bruk av betong har økt og nå rivaler stål i noen tilfeller.

Komposisjon

Betong er en blanding av sement, aggregater som grus og sand, tilsetningsstoffer og andre fiber eller materialer. Hvert prosjekt krever en bestemt betongblanding som passer konstruksjon. Styrken på betong er nødvendigvis mer for en bro enn for en innkjørsel. En bro krever ekstremt høy ytelse betong kunne gå over lange avstander uten klipping og smuldrer. RPC er nøye utformet med hver komponent av sement, samlet og tilsetningsstoffer raffinert skal ultra-høy ytelse. Fin stål fiber og sand er blandet med fineste Portland sement. I motsetning til tradisjonelle betong har RPC ingen oppsamlinger større enn fin sand.

Trykkfasthet

Komprimering styrke er evnen til et materiale å stå opp under brukt press. RPC trykkfasthet kan idet høy idet 120 000 pund pr. kvadrat tomme (psi) sammenlignet med bolig styrken på 2500 psi. Høy styrke betong har et psi over 6000, og betong i høy stige bygninger kan ha et kompresjons styrken på 20.000 psi, ifølge Portland sement Association.

Strekkfasthet og Ductility

Strekkfasthet er muligheten av et materiale til å holde sammen som det er trukket fra hver ende. På grunn av fine stål fibrene distribuert gjennom RPC, er ductility av betong forbedret, gjør den mindre sprø og mindre sårbar å bryte når spenningen brukes. Denne funksjonen av RPC vil tiltre lek som støtter medlemmer av en forhøyet skive av RPC bøye og flytte, sette spenning på hellen langs.

Skjær styrke

Vanlig betong fester av lett når trykket er brukt, som indikerer en lav skjær styrke. Lav skjær styrke er et resultat av mangel på fleksibilitet som gjør et materiale som sprø som en pretzel stokk. Stålforsterkning fiber gi fleksibilitet til RPC, slik at større spenn med færre støtter. Ultra høy styrke, økt fleksibilitet og strekkfasthet med RPC brukes mindre betong som gjør for lettere plater. Lettere, sterkere materialer er en fordel for arkitektoniske og anleggsarbeider, som de tillater lengre, tryggere broer og høyere bygninger.