Egenskapene til lavendel

September 11

Egenskapene til lavendel

Lavendel er en kort blomstrende busk som vokser i solfylte, steinete habitater. Det er innfødt til de fjellrike områdene av Middelhavet, men vokser i mange steder i Europa, Australia og USA. Det er kjent for sin behagelig duft og fargeklatt legger til landskapet. Det er vanlig i såper, sjampo, vaskerom produkter, luftrensere og som en urtemedisin. Anlegget, er selv om den finnes i flere varianter, ikke vanskelig å skille fra andre planter som vokser i nærheten av det på grunn av noen slående kjennetegn.

Størrelse

Lavendel vokser til en enhetlig størrelse, men kan variere avhengig av lavendel arter. De tre hovedtypene av lavendel er engelsk, fransk og spansk lavendel. Engelsk og fransk varianter vokse til ca 3 fot høyde hvis uncut. Spansk rekke lavendel vil ikke blir like høye som andre, og når en maksimal høyde på 2 fot hvis uncut.

Grener og løvverk

Utseendet til grener og blader varierer også av arter. Generelt kan lavendel anlegget, uansett art, beskrives som en kort busk med mange woody grener. Grenene produsere stav-formet grønne skuddene som sport smale avlang, konisk bladene som er grå til grønn i fargen. Den franske versjonen av lavendel anlegget er forskjellige i at bladene har kanter som er taggete mye som brødkniv.

Blomster

Blomstene er kronen juveler av alle lavendel planter. De skiller seg litt av arter, men alle deler en nyanse av samme farge. Man kan beskrive lavendel blomster som "purple", men ordet "lavender" har blitt synonymt med nyanser av lilla som anlegget viser tillegg. Engelske lavendel blomster er en middels nyanse av lilla og er blant de sterkeste duft av alle varianter. Franske lavendel har blomster som er en dempet lilla farge som er svært populære for dekorasjon. Men den franske blomster mangler duften av andre varianter. Den spanske versjonen punkt oppreist og ligne en furu kjegle figur og er en dyp lilla nyanse.

Beroligende effekter

Ifølge University of Maryland Medical Center nettsted, har studier bekreftet at lavendel planter har visse medisinske egenskaper. Duften fra blomster produserer en liten beroligende effekt på de som inhalerer det og det fungerer som en mild nervepille. Lavendel har blitt brukt for mange ulike lidelser gjennom årene, inkludert depresjon, angst, søvnløshet, trøtthet og vanlig hodepine.