Effektiv avløp grus lagdeling

March 3

Effektiv avløp grus lagdeling

Grus er en vesentlig komponent i en dreneringssystemet. Ofte bestående av rock knust i Uregelmessige former og størrelser, danne grus lag en vann-gjennomtrengelig overflate som også legger til tekstur og skjønnheten i et verft. Om du installerer grus i en tørr bekk seng, en beholder veggen eller en annen vannfylte del av gården, avgjør forskjellige størrelser av grus du bruker og hvilken rekkefølge du legge det i effektiviteten.

Store grus

Måler mer enn 1 1/4 tommer grov diameter store grus er en god passform for et område med løs, sandholdig jord. Gapene mellom disse bergartene er proporsjonalt større, slik at mer vann til å reise gjennom raskere. Store grus bør tjene som det nederste laget. En måte å hindre store grus synker i løs jord er å legge den på geotekstil stoff. Stoffet fungerer som et filter, tillater vannet renne gjennom mens forebygge silt fra flytende opp og tilstopping gapene mellom de enkelte bitene av grus.

Middels grus

Middels grus varierer i størrelse fra 3/4 tommers 1 1/4 tommer. Denne størrelsen er brukt både drenering og bygge fundament fordi dens skarpe vinkler komprimere sammen til en stabil overflate. Sprekker i mellom er store nok for vann reise gjennom, men det går saktere enn gjennom store grus. I en bekk seng, en grus bane eller oppkjørselen gjøres det tykkeste laget av middels grus.

Breivik

Breivik gjennomsnitt ca 1/8 tommer i størrelse, blandet med sand-aktig konsistensen av minste nedbrutte bergarter. Blandet med like deler middels grus, danner en stabil, vann-gjennomtrengelig overflate for en gangvei eller oppkjørselen. I en stiftelse brukes Breivik til å fylle hullene mellom større grus, danner en nesten solid base. Unngå å bruke Breivik alene for en bekk seng eller bak en beholder veggen fordi det er for tette for fuktighet å flykte.

Ert grus

Ert grus er forskjellig for avrundet form og jevne kanter. Det varierer i størrelse fra 1/4 tommers 1 1/4 tommer, og brukes vanligvis til å legge til en dekorativ touch overflate bekk senger og andre synlige drenering funksjoner. For eksempel omgir en vann-funksjonen med en base lag med middels grus, og topp det med forskjellig størrelse ert grus å fange opp og distribuere fuktighet.