Effekten av Vitamin C & folsyre på plantevekst

February 21

Vitamin C og folsyre er nødvendig for en sunn plante å vokse. Er kjøpedyktig produserer sin egen vitamin C og folsyre kan finnes i høye nivåer naturlig i noen planter. Folsyre er spesielt finnes i mørkegrønne bladgrønnsaker. Men kan du hjelpe en plante som er mangelfull i noen av disse vitaminene ved å gi det gjødsel som inneholder disse vitamin kosttilskudd.

Vitamin C

Vitamin C, også kalt askorbinsyre, er en antioksidant, som er et stoff som hindrer skader som kan tilskrives oksygen. Planter trenger faktisk vitamin C fordi dette vitaminet øker deres evne til å håndtere stress forbundet med ultrafiolett stråling og ekstremt varme og tørre forhold. Vitamin C er spesielt nyttig ved å beskytte en plante fra de negative konsekvensene av tilstedeværelsen av lys under fotosyntese. Fotosyntesen er en prosess som konverterer en plante solenergi i sukker det kan bruke for mat.

Ekstra Vitamin C informasjon

Beskytte en plante fra ozon er en annen måte vitamin C bidrar en plante å vokse og trives. Når sol, oksygen og forurensninger i luften eksisterer sammen, produserer de ozon. Ozon er et stoff som trenger bladene av planter og bryter ned til molekyler som vil ende opp skade anlegget hvis en antioksidant mislykkes å motvirke den. Dette er antioksidant vitamin C er viktig for plantevekst. I tillegg beholder vitamin C effektivt antall nitrater i anlegget vev. Planter krever nitrates, hvilke er en kombinasjon av to viktige plantenæringsstoffer, nitrogen og oksygen, å vokse godt.

Folsyre

Folic acid, også kalt vitamin B9, gjør det mulig for planter å regulere sine DNA-funksjoner. Denne syren hjelper i utgangspunktet en plante å produsere DNA, som er et nucleic acid som besitter en organismes genetisk informasjon. Folat kan i tillegg planter å produsere RNA, et nucleic acid som inneholder informasjon fra DNA å plante celle strukturer kalles ribosomer og hjelper en plante syntetisere protein. Planter trenger protein for å bygge opp strukturer i sine celler.

Annen informasjon som folsyre

Regulere et anlegg metabolske funksjoner er en annen viktig bidrag av folsyre. Folat kan planter å metabolismer karbohydrater, proteiner og lipider- eller fet stoffer. Folsyre hjelper planter å vokse mer tungt og sunt. Fordi folsyre finnes i planter, men dekomponerer raskt når de utsettes for sterkt lys anbefales gir planter ekstra folsyre under planting prosessen.