Effekten av været på solcellepaneler

December 1

Effekten av været på solcellepaneler

Når du investerer i en solenergi-system, vil du naturlig bekymre effekten av været på disse viktige solcellepaneler. Ligger der i åpne, ansikter vippet til himmelen, er de utsatt for alle værforhold, ikke bare fordelene av sollys. Til tross for deres skjøre utseende, kan solcellepaneler tåle ganske ekstreme værforhold og komme unna.

Redusert absorpsjon

Vanligste effekten av dårlig vær på solcellepaneler er å midlertidig redusere deres evne til å absorbere solenergi. Skyer som dekker solen kan kutte Photovoltaic (PV) matrise---solar panel---energi absorpsjon av 50 prosent og, avhengig av hvor mye dagslys de diffuse. Men så lenge det er lys på himmelen, bør panelene være å samle noen solenergi, selv om solen ikke er direkte utsatt deres overflater.

I ørkenområder, kan sandstormer redusere energi absorpsjon i din PV matrise. Ligner på Sky dekker, et tykt lag av blåser støv vil skjule dagslys og redusere mengden tilgjengelig på solcellepaneler. Første solar kraftverket i Abu Dhabi opplevde en reduksjon i energi-produksjon av så mye som 40 prosent i løpet av en uke av støvete Vær (se referanse 2).

Om vinteren snøfall dekker overflater av din PV matrise blokker solenergi absorpsjon. Vanligvis, men vil snøen skyve bort på grunn av vinkelen på panelet eller smelte bort raskt som panelet varmer dagslys. Hvis ikke, må du manuelt fjerne snøen før solar systemet tilbake til energiproduksjon.

Overflate skadet

Værforhold som tordenvær og hailstorms har skade overflater av din solcellepaneler. Til tross for at panelet produsenter utforme sine produkter til å tåle farene ved uvær, inkludert lyn, høy hastighet vind og ekstrem varme og kulde, kan PV matrise være skadet.

UL---Underwriters Laboratories---oppført og UL testet paneler gjennomgå hagl testing, men vil passere som panelet ikke knuse. Det er fortsatt mulighet at en alvorlig hagl storm vil crack overflaten glasset av din PV matrise. Hvis lyn treff din solcellepaneler, selv om du har supplert installasjonen med en jording system å nøytralisere virkningen, er det sannsynlig å skade matrisen.

Selv om panelene er sikkert installert i henhold til produsentens spesifikasjoner og vurderes for å tåle vind på opptil 80 miles per time, kan du få sterkere vindkast, som kan skade panelene eller slå dem ut av stilling, nødvendiggjør utskiftingen eller reparasjonen.

Power Boost

En positiv effekt av dårlig vær på solenergi produksjon er et fenomen kjent som "the edge av cloud effect." I enkelte forsterker tilstedeværelsen av skydekke faktisk hvor mye energi, som panelene kan absorbere. Når grupper av cumulus skyer---hvit, puffy fair-været skyer---sladd gjennom solstrålene, de reflekterer solen og øke sin makt, på samme måte som et forstørrelsesglass forsterker lys. Kanten av cloud effect gir vanligvis bare en flyktig løft for sollys som kan eller ikke kan gjøre opp for senket absorpsjon når skyene dekker solen.