Effekten av PVC på stål

December 16

Effekten av PVC på stål

Innføring av polyvinylklorid som byggemateriale tilbudt en billig og effektiv alternativ for stål i flere programmer. Både PVC og stål gir holdbarhet og stabilitet, som PVC ikke brytes ned. PVC er mer fleksibelt enn stål og mye lettere, men mindre støtsikker. I applikasjoner der en lettere vekt er foretrukket og liten innvirkning stress eller bærende kreves, har PVC ofte erstattet eller brukt om hverandre med stål.

Avløp

Bruk av PVC-rør er i hjem avløp. PVC rør leder ikke elektrisitet, og er ikke underlagt typene elektrokjemiske reaksjoner som er felles med metallrør. Selv om rustfritt stål rør motstå oksidasjon, er de utsatt for det som kalles "rouging", der metallisk urenheter i en vannforsyning samle til skjemaet rust og spise bort på det oksid belegget på metallet. PVC rør er lett å jobbe med, selv av amatør rørleggere, og er sterk nok til å håndtere de største press laster en husholdning avløp systemet innebærer.

Konstruksjon

Mens den viktigste bruken av PVC har vært i rør, har det supplert stål i noen byggematerialer, også. For små boder og noen bærbare bygninger, PVC har vist seg for å være et nyttig innramming materiale. I noen Kontrollpanel-programmer, er som for lett taket doming over stadioner, PVC valgt for enkelt bytte og portabilitet. I programmer som krever betydelige bærende fortsatt stål en primære valg på grunn av stor strekkfasthet.

Kombinasjoner

Mens amatør rørleggere ofte kombinere stålrør med PVC, lærer de raskt at to kan kombineres, koplingene må aldri informasjon om montering en mannlig metall adapter til en kvinnelig PVC-kopling, som stål deles PVC fittings på første stress. Elektrikere noen ganger gjøre bruk av stål vannledningen røret belagt med PVC. Dette kombinerer strekkfasthet av stål med isolerende kvaliteten av PVC, som ikke leder elektrisitet og dårlig termisk dirigent, også.

Miljø

Den største bekymringen med PVC er at det er biologisk nedbrytbart verken nedbrytbart ved naturlige midler. Selv om dens høy selvantennelse temperatur på 850 grader Fahrenheit gjør det veldig varmebestandige, når PVC brenne skaper giftige kjemikalier, inkludert dioksin. På grunn av disse miljøhensyn holde noen huseiere og byggherrer med stål eller andre materialer å unngå større potensial for miljøødeleggelser som følger med PVC.