Edel Fir identifikasjon

September 20

Den edle Gran har et begrenset område over deler av Pacific Northwest vokser vill på høyder mellom 3000 og 7000 fot. Kaldt hardføre til US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5, edle fir er hva Universitetet i Connecticut Plant Database beskriver som en "vakker furu." Bare et alternativ for stor, åpen landskap på grunn av potensielle størrelsen, den edle Gran har spesielle egenskaper Gjenkjenn treet.

Størrelse og Form

Den edle Gran i sitt naturlige miljø, i fuktig jord i fjellterreng, vokser 100-150 fot høy. Trestamme diameter avstand mellom 3 og 5 fot, notater "Trær i Nord-Amerika." De eldre personene har en lang stamme, med en avrundet topp tett grener som synes å danne en kuppel. De dyrkede versjonene av en edel fir er mindre, modnes til mellom 50 og 100 fot.

Nåler

Nålene vokser i to rader på en edel fir kvist, buede oppover i grenen. De er mange i nummer, flatet og tett pakket på hver kvist. Edel furu nåler måler mellom 1 og 1½ inches lang. De er en nyanse av blå-grønn, inneha et par bleke hvite linjer på deres undersides, kalt øverst. Edel graner er eviggrønne bartre trær, beholder sine nåler året rundt.

Kjegler

En identifiserende egenskap besatt av koner av den edle Gran er en fin dekker av små hårene på deres skalaer, ifølge Nearctica. Konglene er alt fra 4 inches lang til 9 tommer i lengde. Når de først utvikle, edle fir kjegler er grønn, men koner bli nyanser av lilla og brown som de alder. Koner har en konisk, sylindriske utseende og skalaer har et tynt, fleksibelt grønnaktig Cone utvide nedover fra dem.

Bark

Barken på yngre edle grantrærne er glatt. Unge har grå-brun bark. Som en edel fir blir eldre og vokser, tar bark en lys rød farge. Furer begynner å utvikle og glatt barken bryter opp til rektangulær plater. Harpiks blemmer er en vanlig del av edle fir bark, med mange av klebrig harpiks stedene iøynefallende langs stammen og store. Ny vekst på en edel fir har et belegg av minutt, brunt hår.