Dyrking av appelsiner

May 17

Oransje treet er vanligvis dyrket frukt treet globalt. Som i 2011 fører USA verden på søte oransje produksjon; Florida alene produserer 200 millioner bokser av hvert år. California, Texas og Arizona er neste topp-produserende statene. Andre oransje-dyrke regioner av verden inkluderer Østen, Sør-Afrika, Egypt, Australia, Sør-Amerika, Sentral-Amerika, Karibia, Vest-Europa og India.

Samferdsel

Ifølge Purdue University, forskere er usikker på den nøyaktige opprinnelsen av dyrket, men ingen vill prøver er funnet i arkeologisk og historisk poster. Det er derfor antatt for å være en menneskelig utvikling plante. Sør-Kina, nordøst India og Sørøst-Asia gir det tidligste beviset på sin dyrking. Det ble deretter brakt til Europa, hvor det var hovedsakelig verdsatt som en medisinsk plante. Italiensk eller portugisisk sjøfarende deretter importert det til Middelhavet mellom midten av 1400-tallet og tidlig på 1500-tallet, og derfra fortsatte å bli eksportert til nye områder.

Tidlig amerikansk historie

Spanjolene startet med import oransje treet i Sentral- og Sør-Amerika i midten av 1500s og franskmennene tok det til det som nå Louisiana snart etter. Oransje frø gjort det til Florida i 1872 hvor mange frukthager begynte av pode søte oransje på Sure oransje grunnstammer. Treet har siden vokst over hele USA, hovedsakelig i sørlige regioner.

Varianter

Det er flere varianter av søt appelsin, vanligvis gruppert i runde, navle, pigmentert (eller blod) og acidless varianter, men de fleste av de solgte er runde. De er videre inndelt i seeded og seedless varianter. Navle appelsiner har en liten, sekundær frukt på blomstre slutten som skaper en åpning for navlen-lignende. Blodappelsiner har en rød anthocyanin pigment i kjødet som utvikler bare i områder med kule - ikke fryser - netter. Acidless appelsiner er av dårlig kvalitet, og er sjelden produsert.

Vekstforhold

Appelsiner gir best resultater i subtropiske områder, men kan også dyrkes i tropiske områder. I varme, fuktige forhold pleier de å produsere gulaktig frukt med tynn hud og gul-oransje kjøtt. I kjøligere områder produserer de lys, tykk, appelsin skreller med oransje kjøtt. Is vil danne frukten kjøtt etter tre til fem timer med vedvarende temperaturer på eller under 27 grader F. En alvorlig fryse vil drepe trær. Frost kan redusere beskjære produksjon med så mye som 40 prosent.