Dverg skyggen gress

August 21

Men det er mange dverg gress på markedet, krever de fleste full sol skal se deres beste. Men det er flere som er velegnet til dyrkes i de vanskelige delene av hagen, som under store trær, der det er lite sol. Mange dverg gress kan tørket for bruk i kutt blomsterdekorasjoner, eller lov til å forbli i hagen, der de legger vinteren interesse.

Hystrix Patula

Hystrix patula, en kul-sesongen dverg Prydgress, er med tilnavnet "bottlebrush gresset" for sin spiky stilkene. Hystrix patula vokser fra 2 til 3 fot i høyden, og er en indiansk gress og ideelt for skog hagen eller under et eiketre. En Olivengrønt gress, H. patula blomstrer i juli og August. Den foretrekker tørr jord vokser best i soner 3 til 7 på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart.

Hakonegrass

Hakonegrass (Hakonechloa macra) vokser i en gråtende form, fra 1 til 2 fot i høyden. Den "Aureola" er en slående spraglete gress - gul med grønne striper. Hakonegrass vokser best i fuktige jorden. En allsidig Prydgress, hakonegrass er dyrket som en bunndekkende, i beholdere og foran kantlinjer i USDA hardførhet soner 5 til 9.

Liriope

Kjent som lily torv, liriope er ikke en faktisk gress, men veldig gress-lignende. Liriope har spraglete grønn med krem løvverk og bærer lilla blomster våren. Den trives i selv dypt skyggen er attraktiv i masse plantings under trær. Selv om det gir en dekorativ bakken dekker, er det ikke tolerant av foten trafikk. Klippe liriope som du gress, med en gressklipper - den kommer tilbake med nye vekst. Avhengig av variasjon, skal liriope hardfør soner 5 10a på USDA sonen kartet.

Maiden gress

Det finnes flere varianter av dverg maiden gress (Miscanthus sinensis) til skygge hagen. "Liten kattunge" er kompakt og bærer tynn, sølv blad med liten blomst fjær. Vokser til en høyde på 24 30 tommer, er den ideell for Skyggelegg gardens i soner 5 til 9. Den "Lille Zebra" variasjonen vokser til samme høyde, men litt bredere. Den har rød-lilla skyer som slår tan vinteren og spraglete løvverk. "Yaku Jima, oppkalt etter en japansk øy, er velegnet til delvis-shade hage. Det tilbyr tynn fjær av sølvfargede blomster over en kompakt buskete gress plante.