Dverg Schefflera vs Schefflera anlegget

November 7

Dverg Schefflera vs Schefflera anlegget

Gå inn innendørs anlegget delen av en barnehage eller hage senter og sjansene er du vil finne en rekke schefflera planter. Det du kanskje ikke vet er om som fanger øyet er en dverg utvalg eller en full-size schefflera. Biologisk sett Paraplytre tilhører Schefflera arboricola arter og full-size schefflera er medlemmer av Brassaia actinophylla arter. Vekst mønstrene og omsorg er forskjellige for arboricola og actinophylla.

Schefflera Brassaia

Hvis du ser en schefflera vokser utendørs og blomstrende, er det mer enn sannsynlig medlem av slekten Brassaia. I tropiske klimaer, som Hawaii og Karibien, Brassaia schefflera vanligvis plantet utendørs. I disse områdene, kan nå en høyde på 30 fot eller mer og bære 2-fot lange pigger med røde blomster. Utendørs dyrket schefflera trives når plantet i bakken i varme klima southern California, southwestern statene, Texas, Florida og Gulf Coast regionene Louisiana og Georgia. Brassaia actinophylla er dyrket som en dekorativ landskapet plante i sistnevnte områder. Brassaia kan trenes til å vokse innendørs av stadige beskjæringer å oppmuntre anlegget for å danne en baldakin.

Schefflera Arboricola

Under beste omsorg og vilkår kommer Paraplytre en innendørs høyde på 6 til 12 fot. Renate ulike har blader med en bølgete titt. Spraglete varianter inkluderer gull Capella, med gull og grønne greie, Trinette, med fløte og grønne blader og imponere, som har en uttalt krem-hvite greie.

Likheter og forskjeller

Brassaia og arboricola schefflera ikke vokse en trestamme eller bark eller vise treet-lignende egenskaper. Begge varianter vokse lang stilk, som klynger av bladene vokse og drapere på en paraply-lignende måte. En annen likheten er at brassaia arboricola tåler både lav luftfuktighet og dårlige lysforhold om de er dyrket innendørs eller utendørs. Lite lys og fuktighet toleranse er spesielt gunstig for voksende dverg arboricola planter innendørs.

Forskjeller

Arboricola har mindre blad enn brassaia. Bladene av arboricola vokse fra 4 til 7 inches i bredde. Bladene på brassaia vokse fra 7 til 10 inches bredt. Den største forskjellen mellom arboricola og brassaia ligger i jord-valgpanelet. Arboricola foretrekker fuktig jord og vil lide i jord som går tørt. Tvert imot, kan brassaia rot hvis sin jord blir våt i lang tid.