Dverg Hollyhock planter

July 3

Dverg Hollyhock planter

Noen planter mer enn hollyhocks bringe tilbake minner om sommeren på bestemors hus. Plantet for høy vekst og store, lyse blomster, stå hollyhocks tradisjonelt vakt bak hyttens hage. Mange gartnere ønsker en mindre hollyhock vil gjerne vite at mange dverg varianter er tilgjengelige.

Beskrivelse

Hollyhock--Alcea rosea--er medlem av mallow familien, sammen med hibiskus. Blomstene rose of Sharon-type er født direkte på solid stammer. Gamle varianter er høy, vanligvis 5 til 9 fot. Disse plantene som full sol og fuktig, godt drenert jord. Selv om hollyhocks bor i flere år, er de vanligvis plantet som biennials fordi de blomstrer best i det andre året og avslå etterpå.

Dverg kultivarer

Gitt deres normale høyde, vurdere alle hollyhock kortere enn 4 fot høye en dverg. "Pinafore blandet" har enkelt og semidouble blomster i mange farger. Den vokser 3 til 3½ fot høy. "Queeny Purple" har en sterk lilla farge og vokser bare 20 til 30 inches høy. Se etter "Zebrina", som har rosa blomster med lilla sentre. "Majorette Mix" har doble og semidouble blomster rosa, røde og hvite og vokser 2 til 2½ fot høy.

Kultur

Dverg hollyhock vokser i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 3 til 9 i samme hage vilkår som deres store fettere. Legge til hage kompost eller avfatte gjødsel til jord bidrar ernæring og sikrer god drenering og vann/næringsinnhold oppbevaring. Så frø i høsten blomstrende følgende våren og sommeren. Du kan også kjøpe planter våren å få blomster første sommeren. Mulch planter, spesielt i Sør, å bevare fuktighet og holde røtter kjølig.

Problemer

Mens disse plantene vanligvis er lett å omsorg for, hollyhocks får noen ganger rust, en fungal sykdommen preget av røde og oransje misfarging på bladene. La hollyhocks rom for fint luften omløpet og unngå å få vann på bladene. Plukke av berørte blader og stengler og bag dem for samlingen. Hvis dette ikke lindre rust, spray våren med en soppdreper merket for rust.

Betraktninger

Ikke vær redd for å blande dverg hollyhocks med høyere hollyhocks for utvalg. Mens ikke faller over vil være så mye av et problem med dverg varianter som det er med høye hollyhocks, kan noen staking være nødvendig, særlig når blomstene er nedtynget med regn. Bland dverg hollyhock med lavendel, rosa (Dianthus spp.) og hardfør geranium å forbedre hagen din hytte atmosfære.