Duftende orkideer som vokser opp-ned

March 29

Duftende orkideer som vokser opp-ned

Minst 25 000 arter av orkideer vokser over hele verden. Orkideer er terrestriske eller epifyttiske og produsere spektakulære blomstrer i unike figurer og farger. Epifyttiske orkideer vokser på trær og andre vertikale flater og bruke antenne røttene til å samle næringsstoffer og fuktighet. Disse orkideer kan vokse hengende nedover i mange tilfeller. De fleste av disse oppfordres til å vokse opp i hjem dyrking på grunn av skjermproblemer. Det finnes varianter orkidé som bjørn blomster på undersiden av stammen og som blomstrer er opp-ned.

Resupination

Resupination er prosessen en blomst stilk går gjennom som det vokser, som forårsaker det å vri. Det er en normal prosess for blomster, der orkidé utvikler opp ned og deretter slår 180 grader av modenhet. Deretter ser det ut til å være voksende høyre opp. I naturen, er orkideer tvunget til å contort og endre stem retning til andre, større plantearter. Deres evne til å vokse i uvanlige steder forårsaker også stem retning kan bli skråstilt.

Due Orchid

Pigeon orkideer er en interessant hvit-plante som bærer knopper og blomster under en vannrett stamme. De Dingle fra bunnen av stammen som fugler på en invertert wire. Mange orkideer ser ut til å ha blomster vokser opp-ned på stammen på grunn av vekten av blomsten. Pigeon orkidé naturlig buer ut, og de lille hvite parfymert blomstene hang av stilkene. Du kan forhindre dette ved staking anlegget, men mange ønsker å ikke, siden effekten er tiltalende og etterligner dens naturlig vane.

Stanhopea

Stanhopea kalles opp ned orkideer. Flere arter i slekten, som er tungt parfymerte, finnes i Sør- og mellom-Amerika. Plantene vokser stammer loddrett ned via Potter, eller rooting området, og utvikle blomster henger under anlegget. Blomstene er voksaktig, tykk og kommer i et bredt spekter av farger og teksturer. Det er 50 arter av anlegget, hvorav mange er under dyrking. Stanhopea krever skjermet forhold og hyppige vanning.

Nonresupinate blomster

Nonresupinate blomster moden med labellum eller leppe, på toppen av blomsten, gjør det hele synes å være opp ned. Encyclia og Prosthechea er to eksempler på denne typen blomst, og det er normalt for blomsten plasseres på denne måten. Blomstene synes å ha blitt rotert opp ned, men det er egentlig den naturlige formen av blomstring. Pyramide orkideer har oppned blomster, men de har en ganske ubehagelig lukt, i motsetning til de behagelige duftene av Encyclia og Prosthechea.