Du skall peanøtter før Planting?

July 14

Du skall peanøtter før Planting?

Peanut - peanøtter hypogaea - er en legume som var først høstet i Peru. I dag er peanøtter en viktig avling i de amerikanske sørstatene. Hvis du vurderer å plante noen peanøtter selv, er det lurt å fjerne dem fra skall før du setter dem i bakken.

Varianter av peanøtter

Peanøtter kommer i en rekke typer, men det er fire viktigste stammer. Løpere er vanligvis brukt for peanøttsmør og er den vanligste typen peanut. De er dyrket i Georgia, Alabama, Florida, Texas og Oklahoma. Spansk peanøtter - vokst i Texas og Oklahoma--har små frø og rødlig hud; Dette er mest brukt i candies. Virginia peanøtter har største kjerner og er vanligvis selges som gourmetsnacks. Disse peanøtter er dyrket i Carolinas, samt Sørøst Virginia. Valencia peanøtter er veldig søt og har en rik rød hud; Valencia varietals er ofte vokst i New Mexico.

Finne rett Peanut frø

Når økende peanøtter, må du begynne med unroasted, tørr peanøtter. Du kan finne disse på dagligvarer eller matvarebutikken; de er forskjellig fra den saltet typen du kan snack på. Vanligvis selges ubehandlet peanut frø i skall å bevare frø; du må fjerne skjellene selv før plante dem i hagen din. Gjør dette nøye slik at du ikke skader frøene.

Med eller uten skall?

Plante peanøtter uten skall. Peanøtter, men trenger tynn, gjennomsiktig papery skins som omgir frøene. Fjerne skjellene vil tillate frøene til å spire mye raskere enn røres skjellene rundt peanøtter. Hvis du har en peanut utvalg med en veldig myk, tynt skall, du kan plante peanøtter uten avskalling dem. Unge peanøtter pleier å ha mykere skjell.

Planting din peanøtter

Peanøtter må tørr, sandholdig jord. Jord skal være løs og uten klumper. Peanut planter vil moden 120 til 160 dager etter du sår frø. Sjekke området for ugress jevnlig, men ikke forstyrre røttene når du fjerner ugress. Peanøtter kan overleve i svært varme temperaturer; den beste tiden å plante dem er mellom April og tidlig juni. Peanut avlinger kan vokse så langt nord som Virginia og så langt vest som New Mexico.