Druse krystall tillater anlegget for å lage mat fra solen ved hjelp av fotosyntese?

July 10

Mange planter produserer kalsium oksalat krystaller, også kalt druse og raphide krystaller, som de lagrer i vacuoles i enkelte celler. Druse krystaller er relatert til fotosyntesen, men ifølge en 2006 studie fra Washington State University som dukket opp i tidsskriftet "Fræna", de har viktige funksjoner i forsvar og kalsium regulering.

Funksjoner

Kalsium oksalat er uløselig i vann. er det samme stoffet som finnes i mange nyrestein. Noen planter lagrer så mye som 90 prosent av vev kalsium i kalsium oksalat innskudd. Kalsium oksalat formasjon er en kontrollerte prosess innen anlegget celle.

Funksjonen

Ved sequestering kalsium i form av kalsium oksalat, oppnå planter større kontroll over intracellulær kalsium nivåer. Druse krystaller også hjelpe avverge sulten planteetere. Ifølge en 2006 studie ved University of Arkansas, China National ris Reasearch Institute og Baylor College of Medicine som dukket opp i "Fræna", kalsium oksalat krystaller er irriterende i pattedyr fordøyelseskanalen og ha en skadelig effekt på insekter.

Betraktninger

Fotosyntesen er prosessen plantene bruke til å lage mat. Pigmenter som klorofyll i chloroplasts av anlegget celle absorbere fotoner lys. Som interesserer elektroner som blir donert til en elektronet transportkjeden stasjonen syntese av et molekyl kalt adenosin trifosfat (ATP), som driver sukker syntese. Druse krystaller og fotosyntesen er relatert; planter trenger ikke druse krystaller utføre fotosyntese.