Dreper misteltein eiketrær?

March 26

Dreper misteltein eiketrær?

Arten av misteltein brukte for juledekorasjoner kommer fra flere genera i Loranthaceae anlegget familien. Plantene er parasittiske, næringsstoffer og vann fra verten trærne, inkludert oaks. Misteltein alltid dreper ikke en eik eller andre tre, men det kan skade den eller stunt sin vekst.

Typer

Ifølge Liberty Hyde Bailey i "Hortus tredje" er amerikanske kommersielle misteltein generelt Phoradendron serotinum, kjent som «falsk misteltein,"som er parasittisk på eik og andre løvtrær i den østlige delen av Nord-Amerika. En annen innfødt, Arceuthobium pusillum, kjent som "dverg misteltein," er parasittisk på bartre.

Effekter

Misteltein kalt en "hemi-parasitt," grønne blader inneholder klorofyll, som gir en viss mengde energi for anlegget. Men kan ikke de overleve fra verten trærne. Modne trær er svekket av parasitter forbruk av næringsstoffer. Saplings kan bli drept av den.

Betraktninger

Bevaring kan faktisk oppmuntre til spredning av misteltein. Når eldre trær ikke felt av mennesker eller drept av skogbranner, har misteltein losji i de trærne flere år å fullføre årlige reproduksjon sykluser. Flere misteltein bær betyr mer planter, som igjen skade flere trær.