Douglasgran møll

November 25

Douglasgran møll

Douglasgran tue møll produserer Larvene innmatingens på nåler av Douglas-firs, Gran og andre grantrær. Skade først vises nær toppen av treet som det viser den høye saltholdigheten. I tilfeller av alvorlig infestation, kronen av treet kan bli drept og hele prøven kan lide dødelige skader hvis fôring fortsetter med uforminsket styrke i flere sesonger.

Douglasgran tue møll Larvene

Umodne douglasgran tue møll Larvene er svart og utsmykket med lange hår på kroppen som tar på ulike, lyse farger som caterpillar blir større. Modnes caterpillar blir grå eller brun med svart hode og en lengde like under 1 1/2 inches. To forskjellige dusker av svart hår stikke frem fra både hodet og bak, mens røde flekker og en oransje stripe pryder hver side av insekt kroppen.

Livssyklus

Eggene av møll tilbringe vinteren knyttet til cocoons skjult i treet og Luke i slutten av våren. Unge Larvene flytte oppover til edelgran, med noen blåst av vinden til tilstøtende trær. De feed på nye blader som wilts og slår brun, og deretter gå videre til eldre nåler. Spesielt når forstyrret, liker douglasgran tue møll caterpillar muligheten til å flytte fra gren til gren via silken Tråder den produserer.

Voksen møll

Når modenhet på sensommeren, caterpillar spinner en brun kokong og utviler i en voksen møll. Douglasgran tue møll (Orgyia pseudotsugata) er en brun-kull sommerfugl med et vingespenn på litt over 1 tomme. Eggene legger - så mange som 300 - er grå og blandet i en geléaktige sekresjon og masse hår fra brødteksten i kvinnelige. Kan ikke fly, vingeløse kvinnelige innskudd eggene på kokongen som en gang huset henne.

Ledelse

Produsere en generasjon årlig, en infisering av denne svekker douglasgran og oppfordrer angrep fra barkebiller og douglasgran beetle. Kjemiske sprøytemidler er effektive i å redusere befolkningen av sommerfugler, men hindre ikke reoccurrence. Plantevernmidler bør brukes når Larvene klekkes og begynt å mate. Fugler, maur og edderkopper er naturlig rovdyr. Gartnere som ønsker å fjerne caterpillar for hånd bør ansette forsiktighet, som de lange hår caterpillar forårsake irritasjon og utslett på huden til mennesker.