Douglas Fir vs kanadiske Hemlock

July 30

Den kanadiske hemlock (Tsuga canadensis) og Douglas fir (douglasgran) er begge høye eviggrønne bartrær, nært beslektet, men som tilhører skille slekter. Disse trærne deler mange egenskaper, men de vokser på motsatte sider av Nord-Amerika. Som landskapsarbeid trees, må de bruk som prøven trær, med flere mindre kultivarer av både trær tilgjengelig for gårdsplasser med begrenset område.

Geografi

Den kanadiske hemlock distribusjon er det meste i USA, til tross for navnet. Treet vokser i sørlige Ontario og andre sørøstlige delene av Canada, men området strekker seg sørover gjennom New England, Great Lakes og Appalachene. Douglas fir er et fast innslag i Pacific Northwest og Rocky Mountains, vokser langs vestkysten fra sentrale California nordover inn i British Columbia.

Soner og klima

Klima med varme somre fremme ikke veksten av en av disse artene, men hemlock har litt mer toleranse når det gjelder varmt vær- og kulde. Douglas gran vokser mellom US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 og 6, mens den kanadiske hemlock håndterer klimaet mellom USDA soner 3 og 7. Både trær gjør best når rikelig med fuktighet, enten i form av nedbør eller tåke, er en funksjon av klimaet.

Størrelse

Douglas gran vokser mye større en vill sted enn hemlock. I deler av Pacific Northwest overstige Douglas graner 200 fot i høyden. Mest kultiverte tre former er i området 50 - 80 fot høye. Vanligvis, vokse stund skryting ofte bredere trestamme diameter enn Douglas fir, 70 fot i et naturlig scenario - om hva det vil nå i dyrking. Kultivarer av både trær, høyere enn busker, eksisterer for bruk som hekker, skjermer, gruppe plantings og windbreaks.

Funksjoner

Vanligvis har vanligvis grener som henge ned ned og berører bakken. Douglas graner har lavere grener bare når unge, med de eldre prøvene å miste lavere grenene og ofte å ha ingen mer enn halvveis opp i bagasjerommet. Nålene er lengre på en Douglas fir, mens koner av en giftkjeks er mindre enn en tomme lang, i motsetning til 3 - til 4-tommers koner av Douglas fir. Barken av både trær er en nyanse av rødbrun, detaljert med grov sprekker.