Dogberry busker

September 11

Dogberry, også kjent som røde chokeberry og choke-pære, er en løvbusk innfødt til USA. Med en oppreist til overordnede vane og flere stammer løst stigende krone, er dogberry bush egnet til hage kantlinjer, masse plantings og naturalisere. Medlem av rosaceae-familien og hardy til USDA anlegget hardførhet sonene 4 til 9, dogberry bush tilbyr hele året rundt og farge.

Egenskaper

En mellomstore busk, økende til 10 fot høy og 8 feet wide, dogberry bush spirer en 1 tomme hvite blomster i tidlig på våren. Crimson i høst, med alle tre fargene er tydelig på busk som endringene skjer mørkegrønne, blanke blader blir oransje. Innen oktober, strålende fall skjermen er i full kraft og bladene forblir Bush godt inn i kjøligere sesongen før den falt.

Planting

Foretrakk surt til nøytralt jord, trenger dogberry bush full Søn delvis skygge. Den tilpasser seg jord fuktighet presterer godt på både tørre og våte grunnforhold. Tolerante av miljømessige påkjenninger som røyk og vind, dette sakte voksende busk sprer seg ved roten suckers, lett fjernes ved anlegget hvis flere busker eller ukontrollert spre ikke ønsket. Dogberry bush lider ikke av noen alvorlige sykdommer eller sykdommer og vanlige beskjæring vil holde den formet som ønsket.

Kultivarer

Aronia arbutifolia vokser til 10 fot bred og 5 fot høy, begynner som en oppreist busk og blir arching og vase-formet med alderen. Aronia arbutifolia "Brilliantissma" gir mer blomster, frukt og lyse høst farge enn andre kultivarene; vokser 8 fot høy og 4 fot bred. Aronia arbutifolia "Erecta" er en oppreist plante som vokser 7 fot høy og 4 fot bred.

Bær

Klynger av strålende røde bær spire gjennom busk på sensommeren og forblir lenge etter bladene har falt, gir lys farge gjennom vinteren. Bærene er spiselige, men med bitterhet og astringency som gjør dem bedre egnet til syltetøy og jellies. Noe fuglene prøver å bruke bær som mat, men skarp smaken av berry klynger tendens til å holde bær på grenene før de faller naturlig.