DIY vindusmarkise

March 14

DIY vindusmarkise

Vinduet markiser er ikke bare attraktiv, de er energieffektive. Studier ved University of Minnesota funnet at installere vinduet markiser kan redusere kjøling energibehov av 21 prosent i Phoenix, 17 prosent i St. Louis og 24 prosent i Boston. En annen måte å spare penger er å gjøre eller installere vinduet markiser selv.

Betraktninger

Det finnes to typer markiser: fast eller justerbar markiser. Begge er effektiv på å redusere energiregninger, men justerbar markiser har fordelen av å kunne endre skyggelegging, og de kan senkes under uvær.

Markiser med sider anbefales for de fleste windows, men hvis du har en direkte sørvendte, kan du bruke en sideless Fortelt (aka venetianske Fortelt) fordi solstrålene kommer fra direkte overhead. For casement windows, bruk en hip-stil fortelt som vil nok gi klarering for vindusrammen til å svinge åpne utover for naturlig ventilasjon.

Riktig størrelse (projeksjon lengde fra huset veggen) på din markiser er viktig ikke bare å blokkere sommersolen, men også tillate vintersolen skinne og lage gratis passiv solvarmeanleggets. Dette gjelder spesielt med fast markiser fordi deres skyggelegging ikke kan endres. Latitude vinkelen for ditt geografiske område bestemmer hvor høyt solen er i himmelen og dens vinkel av forekomst på windows.

Skygge klut markise

En enkel markise laget av skåret tre og skygge klut som er 20 inches høy av 24 inches dyp passer et vindu på opptil 4 fot bred. Å gjøre en for vinduet, gjøre rammen av en solid tre som furu og strekke en scalloped skygge klut over rammen og spiker eller stifter på plass. Hvis skyggen kluten har striper, kontroller at de kjøres fra topp til bunn. Trim eventuelle overskytende skygge klut med en varm loddebolt.

Fjern markise

Hvis du har mindre Vinduer, kan du gjøre en markise av frostet akryl plast ark i et rektangel i markisen skrå øverst og to høyre trekanter i sidene, med en smal rektangulært stykke igjen for støtte og å feste i markisen. Bruke klar plast lim for montering og noen fjerner utvendig caulk der det kontakter rammen.

Tre Fortelt Kits

Ønsker du en tre eller trekkes tilbake markise, er det mange bøker og planer som du finner fra jernvareforretninger. Du kan også kjøpe kits for å bygge en tre markise selv, hvilke ville fremdeles bevare du pengene over hvilken prefabrikert. Ideene har alt du trenger for å fullføre i markisen fra start til slutt, inkludert tre og maskinvare. Du kan dekke tre markisen med stoff eller du kan male eller beis tre, men uansett, bruke en god tre tetningsmasse først. Maskinvaren for disse markiser kan også være laget av tre, men du kan velge andre alternativer, for eksempel aluminium eller stål, som vil bli mer motstandsdyktig mot rust og korrosjon. For en finishen, legge spesiell belysning, dekorative valances eller lagring holdere.