DIY vedkammer stabling

March 25

DIY vedkammer stabling

Det er ingenting som en koselig følelse av sitter ved en brølende brann. En gammel tømmerhugger ordtaket holder at «hvis du klippe din egen tre, det vil varme du to ganger.» Hvis du tar innsatsen for å dele og stabling ved dine når du klippe det, vil det varme deg mer enn som. Et velkonstruert woodpile holder din ryddig, hindrer utilsiktet skade og minimaliserer området objektet.

Innendørs stabling teknikker

Veden i bildet er stablet i en låve med bare skitt gulv. For å forhindre jordkontakt, lå et par logger 3 til 4 inches i diameter på jord før du begynner å bygge din ledningen i ansiktet. (For posten, en ansikt snor av tre er en bunke med spalte 8 føtter 4 fot lang av en logg lengde dypt.) Lå det største av to nærmest fronten, som vil gi en liten bakover vinkel til din stabel og forhindre den fra å kollapse frem. Som et ansikt ledningen av delt løvtre veier mer enn halvt tonn, kan føre til alvorlige skader hvis det kollapser på noen.

Når du legger en nederste rad stykker over loggene, kan du begynne å bygge en "tower" i hver ende av stabelen. For hvert lag i tårnet, alternative biter av tre 90 grader mot hverandre. Når tårnene stige litt, fylle i midten av bunken. Bygge tårn så de lener seg litt innover; Dette hindrer bitene i midten skyve dem.Fortsett denne regelen til du har pent stablet hele ansiktet ledningen.

Utendørs stabling teknikker

Hvis du vil stable veden utenfor, kan du bruke "tower" metoden det også. Men hvis du planlegger å bygge tre stabelen vesentlig lenger enn 8 feet, ville bygge flere rekke tårnene være tidkrevende og ikke nødvendig. Her er en enklere metode:

På en del av nivå bakken, lå to logger av omtrent samme diameter der du skal bygge din stabel. Alternativt legge en rekke skrap paller ved siden av hverandre til du kommer til punktet hvor stabelen avsluttes. I hver ende av pallen linjen, plassere slagg klokker på bakken linjeavstand ca 6 inches fra hverandre og sett noen traust stolper eller logger inn hullene i blokkene. Du kan selv vurdere å kjøre polakkene en fot eller to i jorden. Når du har ferdig med disse installasjonsoppgaver, stable veden som beskrevet ovenfor.

Tarp eller ikke Tarp

For å forhindre regn soaking din woodpile, kan du dekke det med en presenning. Selv om de holder regnvann ut, sakte tarp dekker også tre-tørking prosessen ved å begrense luftsirkulasjon mellom brikkene. Hvis du er heldig nok å ha en skur med lean-to tak strekker seg ut på en eller begge ender, har du best fra begge verdener: regnet ikke våt tre, og på solfylte dager din haug vil kurere enda raskere.