DIY: Vedfyrte utendørs ovn

May 22

En utendørs vedovnen er enkelt og rimelig å gjøre. Du kan utforme din egen kuppel, velge størrelsen og selv legge design til den. En måte å bygge en utendørs vedovnen bruker teglstein, sand og gjørme.

Leire ovn

Gjørme ovnen har et gulv bygget av teglstein på et nivå seng tamped sand. Kuppelen ovnen er laget av gjørme formet på en form for våt sand. Våt avisen dekker skjemaet sand og tjener til å holde gjørma fra stikker til skjemaet sand. Et lag med leire 3 til 4 inches tykke brukes over våt avisen. Dette laget er pakket eller tamped bruker et bord til det sitter solid mot skjemaet sand. Etter det første laget er tørr, kan et lag av gjørme lagt og pakket. Når stekeovn veggene er tykke nok og tørket, kan du legge et lag av gips for en fin finish.

En dør må kuttes det er 63 prosent av høyden og 1/3 til ½ diameteren på innsiden av ovnen. Døren størrelsen er skissert på utsiden av ovnen der det skal finnes. Gjørma er fortsatt myk nok å jobbe med, men fast nok til å holde formen (skinn-vanskelig), er en hånd-stor hull klippet og forstørret til en smal kanal. Ovnen er tørket for et par dager, så resten av døren er skåret med en skje eller stykke tre og sand skjemaet fjernes før avisen fôr er nådd. Portåpningen er glattet til å bruke en skje.

Portåpningen spores på et stykke papir og er kuttet av løvtre. Døren trenger ikke å være perfekt. Når ovnen er i bruk, døren kan bli drapert med en våt klut til å holde det fra charring og det vil også legge fuktighet til bake. For ekstra fuktighet, kan døren bli dynket i vann før bruk. En annen måte å unngå charring på døren er dekkes med folie.

Forbereder ny ovnen for bruk

Begynne å bruke ovnen ved å bygge en brann på gulvet i DOMen uten døren i stedet. At brannen brenne i to til tre timer, la ovn temperatur å stige jevnt. Når svart sot på innsiden av ovnen er ikke lenger synlig, er ovnen klar til bruk.

Bake

Glohaugen fjernes, ovnen feide ren og det er klar til bruk. Varmen stiger fra ovnen gulvet for bakervarer og utstråler fra ovn vegger like så det er ingen varme eller kalde flekker, opprette enda bakervarer. Et termometer vil hjelpe deg å vite når temperaturen er riktig for baking.