DIY vedfyrt ovn

August 14

DIY vedfyrt ovn

En vedfyrt ovn er en nødvendighet hvis du vil ha ekte napolitanske pizzarestaurant. Vedfyrte ovner stek pizza raskere enn noen annen måte, å gi en earthy smak som ikke kan dupliseres gass eller elektrisitet. Bygge din egen vedovnen kan virke skremmende, men det er egentlig ganske enkel. Selv om det tar noe fysisk styrke til å arbeide med materialet for ovnen, er byggeprosessen selv ganske grei.

Instruksjoner

Å støtte

•Få noen grove skisser av ovnen og bestemme størrelsen. De fleste ovner har en etasje i 20 til 30 inches, men dine behov vil avhenge av hva du ønsker å bake. Husk at veggene i ovnen vil legge mye utenfor dimensjonene, og planlegge deretter.

•Lay ovn støtte. Stable slagg blokker i en rektangel eller litt større enn ovnen selv. Husk å alternative blokker i hvert lag, slik at mellomrommene mellom blokker ikke på linje. Dette gir en mer stabil overflate. Din base skal være om midjen høy for personen som skal bruke ovnen mest. Denne basen heiser vedfyrte ovnen til en praktisk høyde, og holder varmen overføres i bakken. Mørtel slagg blokker velger du.

•Apply stukk til base dersom du ønsker. Stukk kreves ikke for ovnen, men kan gjøre det ser bedre. Kjøpe kommersielle stukk, eller blande en morter en del mur sement og tre deler sand. Bruk av stukk med en sparkel i to eller tre spinkle frakker og tillate det å kurere.

Ovnen Base

•Arrange firebricks på den flate delen av ovnen støtte, i form av ovnen du ønsker å bygge. Runde ovner er tradisjonell, men rektangulære ovnen baser kan være enklere å bygge. Plass hver murstein ca ¼ tomme fra den neste, å gi plass til mørtel. Du kan også bruke vanlige murstein, men de er mer sannsynlig å sprekk.

•Mortar murstein. Fjern murstein, en om gangen, og bruke mørtel mellom dem. Murskje mørtelen på i et jevnt lag, og sted klossene tilbake på plass. Gjenta til alle mursteinene har vært mortared.

•Glatt mørtelen. Mens det har fremdeles våt, bruk din murskje glatt mørtelen og fjerne overflødig. En god matlaging overflaten er glatt, med ingen blobs av tørr mørtel. Tillate mørtel og tørke helt.

Ovnen vegger

•Sett det første kurset i murstein på veggene. La en åpning i fronten som er stor nok til noe mat du ønsker å lage mat i ovnen. I del 2, mellomrom murstein 1/4 tomme fra hverandre. Justere murstein til du får ovnen figuren du vil.

•Apply mørtel til bunnen og sidene av murstein. Fjern murstein enkeltvis, og mørtel dem som du gjorde for base.

•Plasser ekstra kurs. Legge til nye lag med murstein over første, inntil du når ønsket ovnen høyden. Husk å forbløffe sømmene mellom murstein for en sterkere ovn. Fjern overflødig mørtel mens den ennå er våt. Tillate mørtelen å stivne.

•Form buen. Fyll ovnen med våt sand i dome eller sylinder form. Deretter lå murstein i en bue over kuppelen til å opprette et tak for ovnen. Våt sand støtter murstein til mørtelen er tørr. Når mørtelen er angitt, fjerne sand. Spray innsiden av ovnen med vann å feilfri ovnen fullt.

Etterbehandling

•Mix betong. Hell en pose med betong i en trillebår eller andre store beholder. Blande den med vann i henhold til produsentens instruksjoner.

•Build betong strukturen. Noen ovnen stiler krever forsterkning, i form av en metall eller tre struktur i betongen. Hvis ovnen planer ringe for det, kan du opprette en tre eller metall struktur rundt murstein ovnen å støtte betongen. Byggherrer gjør runde ovner kan vanligvis avkall denne strukturen.

•Apply betong. Murskje betong over murstein i en tykk, isolerende lag. Kontroller at dette er samme tykkelse hele. Tynn flekker i betongen kan tillate varmen å unnslippe.

•Apply stukk. Du kan opprette et ensartet utseende ved å bruke stukk utsiden av ovnen. Bruk samme teknikker for stuccoing ovnen selv som stuccoing ovn støtte.

Tips og advarsler

  • Tillate ovnen tørke helt før du starter en brann.