DIY vann funksjonsideer

July 18

DIY vann funksjonsideer

Vann hager har blitt dyrket i tusenvis av år. Bildet av en velfylt og kunstige dammen ble selv oppdaget malt på veggen av King Tut's tomb. Enten du er en urban leilighet beboerne eller har hektar med sprikende ranch, finnes det mange typer vann funksjoner som du kan innlemme i stua.

Fontener

En av de enkleste vann funksjonene for nybegynnere å nyte er en vannfontene. Disse kommer i alle former og størrelser, fra enkle Potter til elegante fleretasjes sokler. Vannet i fontener er selvstendig og ingen eksterne avløp er nødvendig. Du kan også kjøpe fontener som innlemme Klokkemusikk eller andre musikalske enheter som genererer beroligende lyder. Det eneste kravet for denne typen vann funksjonen er en stikkontakt å gi strøm til pumpen. Kontroller at pluggen er GFCI jordet, som er de fleste utendørs plugger. Denne typen kretser gir et ekstra mål sikkerhet når du arbeider rundt vann.

Beholder hage

En beholder hage er det ideelle kompromisset mellom en fontene og et mer omfattende prosjekt som bakken dam. I tillegg til beroligende lyder av fontenen, vil en beholder hage tillate deg å utøve dine grønne fingre. Disse kan kjøpes pre-laget, eller du kan opprette dine egne med bare om noen store beholder, for eksempel en oversize blomsterpotte eller en fat skjærte inne halv. Uansett hvilken beholder velger du bygging trinnene er de samme. Først vanntett beholderen av dekker innsiden med plast tjern rutefly, sikre det på plass med kraftig lim, fylle med vann og legge planter. Du vil også legge til en pumpe for å sirkulere vannet og hindre den fra stagnasjon.

Bakken dammen

Dette er kanskje den mest utfordrende vann funksjonen for gjør-det-yourselfer å konstruere, men på samme tid tilbyr også størst fleksibilitet i planleggingen av din vann-funksjonen. Førstevalget som du må gjøre er om du skal bruke en pre-formet dam eller en fleksibel liner. Pre-formet skjellene er det enkleste for første gang dammen maker. Nå kommer den vanskelige delen: grave. Med begge typer av dammer, pass på å legge et lag av sand ned på bunnen av din hull før du installerer funksjonen. Dette vil hjelpe jevne ut støt nederst og gir en base for dammen. Når dammen er installert, er neste trinn å rigg opp avløp og noen funksjoner som fosser og fontener som du vil ha. En viktig del av utstyret for større dammer er et filter. Dette hjelper sirkulere vannet og holde den krystallklare.