DIY treskodder

October 2

Bygge din egen skodder er en middels vanskelig Trebearbeiding oppgave som kan vise seg for å være et utmerket prosjekt for journeyman woodworker. Prosessen omfatter å velge riktig tre for din vinduslemmer, bestemme hvordan å treramme vil være selskap og installere slats og sjalusi. Viktigst, må du nøye designe din vinduslemmer. Bygge skodder for ditt hjem er et stort prosjekt og vil du være helt sikker på å få det riktig første gang.

Velge tre

Skodder skal bygges fra en hardvedgulv slik at de kan gi nødvendig beskyttelse mot elementene som trengs. Windows utvide og kontrakt i størrelse med luftfuktighet, er utsatt for direkte sollys og må være beskyttet mot ekstreme temperaturer samt tilfeldige flygende objekter. Lønn og eik er utmerket, langvarig harde tresorter som kan brukes i varmt eller kaldt klima, og kan forventes å holde opp til elementene. Når tre du vil kjøpe, sørg for å samle god informasjon på vekt, holdbarhet, rett linje og etterbehandling kvaliteter fordi disse egenskapene kan endre måten du bygger skoddene.

Snekker

Koble tre ledd for maksimal holdbarhet. En vanlig Trebearbeiding felles er finger sammenføyningen, som innebærer å kutte tilsvarende grooves og topper der to trestykker får kontakt. Riller og topper passe sammen som fingrene på hånden. Selv estetisk behagelig, er finger leddene ikke ekstremt sterk. Bruk en rabbet felles hvis din vinduslemmer må være spesielt sterk. Dette er den beste felles bruke skodder. En rabbet felles festes Trestykkene sammen av skjæring sporene halvparten så dypt som tre er tykk hele bredden av arb og ca en halv tomme dyp inn i tre, danner lepper på hver av brikkene. Leppene er deretter overlappet slik at følgende mål på Trestykkene flush og limt ned. I motsetning til kan finger ledd, du bruke skruer eller spiker for å øke styrken på rabbet ledd. For å bli med brikkene vil du brukte sterkeste tre limet tilgjengelig.

Slats og sjalusi

En tre lukker består av en ramme som er fylt med paneler eller slats. Slats er knyttet til sidene av rammen av plugger som passer inn i lamellene som er installert i hull i rammen. Slats deretter kan skrå åpen eller lukket av lamellene. Lamellene bestemmer spenningen av å skru av slats. Gitt disse egenskapene, må mange ting å vurdere når du utformer din vinduslemmer--for eksempel tykkelsen på din slats. Hvis din vinduslemmer er ment for innendørs, være tynne slats ideelt slik at når skråstilt åpne den maksimale mengden sollys skinner gjennom. Hvis din vinduslemmer er designet for utendørs beskyttelse, må din slats være tykkere slik at de kan tåle en fallende gren eller rogue basketball. For innendørs skodder, bruke lamellene at å ikke pålegge mye spenning siden skoddene selv blir mer skjøre og du vil ikke kunne åpne og lukke dem med letthet, mens skodder kan kreve spent lamellene slik at de får sin posisjon mot elementene, eller ingen lamellene hele hvis de ikke må justeres. Justerbar lamellene med spenning skruer er også tilgjengelig. Poenget er at du må nøye vurdere stress din vinduslemmer vil være opp mot når du velger hvordan du bygger.